ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Προφανώς και δεν στηρίζω νέα μέτρα»

Το κλείσιμο της συμφωνίας με τους θεσμούς και τα νέα μέτρα που θα έρθουν προς ψήφιση στο κοινοβούλιο ήταν το κύριο θέμα συζήτησης της Πολιτικής Επιτροπής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, η οποία συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης (2/5).

Η αλήθεια είναι ότι το αποτέλεσμα της συνεδρίασης δεν μας έκανε σοφότερους ούτε άλλαξε τα δεδομένα που ξέραμε ως προς τη στάση που θα κρατήσει στην ψηφοφορία ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών, Νίκος Νικολόπουλος. Ποια είναι αυτή; Ότι δεν πρόκειται να συνταχθεί με την κυβερνητική πλειοψηφία και να ψηφίσει τα μέτρα λιτότητας που συνοδεύουν τη συμφωνία.

«Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος και εγώ προσωπικά εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως με “συνταγές διαίτης” η χώρα δεν θα βγει ποτέ από τον φαύλο κύκλο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Νικολόπουλος και συνέχισε:

«Επτά χρόνια τώρα, με διαρκείς, πολυτάραχες, πολύμηνες και στο τέλος οδυνηρές για τον λαό συμφωνίες και μνημόνια, όχι μόνο δεν έχει σημειωθεί η παραμικρή βελτίωση, αλλά απεναντίας βουλιάζουμε όλο και περισσότερο.

»Σε λίγο θα ακούσουμε ότι μία νέα αξιολόγηση θα ξεκινήσει. Και όλα θα πάνε πάλι από την αρχή, ενώ το χρέος θα παραμένει σε δυσθεώρητα ύψη και ο λαός θα υποφέρει ακόμα περισσότερο.

»Είναι προφανές ότι δεν μπορώ να στηρίξω με τη ψήφο μου στη Βουλή τέτοιου είδους συμφωνίες και νέα μέτρα λιτότητας. Είναι προφανές ότι για τους ίδιους λόγους εκφράζω έντονα τις διαφωνίες μου, τόσο με την κυβερνητική πλειοψηφία όσο και με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Σύμφωνα πάντα με τον Αχαιό πολιτικό «αν μόνοι μας δεν ανοίξουμε την πόρτα της “μνημονιακής φυλακής”, κανένας δεσμοφύλακας-πρωθυπουργός δεν θα μας απελευθερώσει».

Επανέλαβε δε ότι «επτά χρόνια τώρα, ζούμε τα ίδια και τα ίδια, ακούμε τα ίδια και τα ίδια» και πως «θα ήταν καλό επιτέλους, να μην… ψηφίζουμε τα ίδια και τα ίδια!».

Καταλήγοντας ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος εξέφρασε την πεποίθηση ότι σήμερα ουδείς μπορεί να δικαιολογηθεί ότι δεν ήξερε και δεν έμαθε από την σκληρή πικρή εμπειρία της εφαρμογής των μνημονιακών μέτρων.

«Πιστεύω πως σύντομα θα βρεθεί κάποιος που θα μπει μπροστά και θα ορθώσει ανάστημα, λέγοντας “δεν πάει έτσι”. Όπως ακριβώς επιμένω από την εποχή που παραιτήθηκα από την κυβέρνηση Σαμαρά. Μακάρι να προλάβουμε… Με την Ελλάδα και τον λαό μας ζωντανούς» κλείνει η δήλωση του Ν. Νικολόπουλου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα