Ο Παναγούλης “στολίζει” τον Τόσκα στο εξώδικο που του απέστειλε

Με υποτιμητικές εκφράσεις κατά του Νίκου Τόσκα αναφέρεται στο εξώδικο που απέστειλε ο Στάθης Παναγούλης. Αφορμή στάθηκε η άρνηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη να επιτρέψει την πρόσβαση στον ανεξάρτητο βουλευτή στον φάκελο του αδερφού του Αλέξανδρου, που σκοτώθηκε την 1η Μαΐου του 1976, αλλά και συνολικά της οικογένειας του.

Στο εξώδικό του ο κ. Παναγούλης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Καλώ τον άκαπνο, απόστρατο αξιωματικό και νυν υπουργό, που στο βιογραφικό του ψευδώς αυτοαποκαλείται αντιστασιακός, να επιτρέψει την πρόσβασή μου στα αρχεία των υπηρεσιών του και να μου παραδώσει αμελλητί, το σύνολο των σελίδων που γράψαμε οικογενειακά με αίμα, όταν εκείνος το 1971 γινόταν δεκτός στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, που ήταν φυτώριο χουντικών αξιωματικών».

Ο Στάθης Παναγούλης είναι αδελφός του Αλέκου Παναγούλη και του αγνοούμενου από το 1967 αξιωματικού Γιώργου Παναγούλη. Την δεκαετία του 80 ο Στάθης Παναγούλης είχε θητεύσει και υπουργός των κυβερνήσεων Παπανδρέου, ενώ το 2012 και το 2015 εξελέγη βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, από όπου διαγράφηκε το Νοέμβριο του 2015 επειδή απείχε από ψηφοφορία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα