«Πάρτε πέντε μέτρα άμεσα, αλλιώς… GREXIT»!

 

Την άμεση λήψη δραστικών μέτρων που επιφέρουν μεγάλες αλλαγές στη διοικητική δομή της ΕΠΟ, αλλά και στο σύστημα εκλογής νέας διοίκησης απαιτούν με ξαφνικό τους τελεσίγραφο FIFA και UEFA, απειλώντας ότι σε περίπτωση που αυτά δεν νομοθετηθούν θα αποκλειστούν οι ελληνικές ομάδες από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Πιο αναλυτικά, η… ντιρεκτίβα της παγκόσμιας αλλά και της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

– Να αυξηθεί η δύναμη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στις Συνελεύσεις της ΕΠΟ και να αποτελεί το 22% με 25% του σώματος.

– Να μειωθεί συνολικά το εκλογικό σώμα και κάθε Ένωση να έχει μία ψήφο και όχι τρεις, ενώ από μία ψήφο θα έχει και κάθε ΠΑΕ της Super League.

– Να μειωθεί ο αριθμός των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ από 21 σε 15!

– Να καταργηθούν πολλές από τις επιτροπές της ΕΠΟ.

– Να δημιουργηθεί μια επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου, με συμμετοχή και του προέδρου της ΕΠΟ που θα συζητάει προκαταρκτικά όλα τα θέματα και θα εισηγείται.

Οι εκπρόσωποι των FIFA/UEFA τόνισαν επανειλημμένα πως εάν δεν προχωρήσουν άμεσα αυτά τα θέματα, τότε θα αποσύρουν την «επιτροπή εξομάλυνσης», το ελληνικό ποδόσφαιρο θα απομονωθεί και θα οδηγηθεί σε… ποδοσφαιρικό Grexit! Οι απεσταλμένοι των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών έδειξαν ότι ήταν απόλυτα ενήμεροι για όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, για τα επεισόδια στα γήπεδα, για τις τιμωρίες των ομάδων και τα παράπονα για τις διαιτησίες, μίλησαν με συγκεκριμένα ονόματα και άφησαν να εννοηθεί πως θα επιληφθούν άμεσα και σε αυτό το φλέγον ζήτημα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα