Παρελθόν από την Ιαπωνία ο Τζακερόνι!

Την αποχώρησή του από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ιαπωνίας ανακοίνωσε ο Ιταλός προπονητής, Αλμπέρτο Τζακερόνι, μετά την αποτυχία της ασιατικής ομάδας να προκριθεί από τους ομίλους του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Η Ιαπωνία συμμετείχε στον ίδιο όμιλο με την Εθνική Ελλάδος, και μαζί με την Ακτή Ελεφαντοστού ήταν οι δύο ομάδες που δεν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τη φάση των «16». Ο Τζακερόνι βρισκόταν τέσσερα χρόνια στον πάγκο της Ιαπωνίας και επιτέλεσε σημαντικό έργο, κερδίζοντας προκρίσεις και διακρίσεις. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι όμως, ήταν η βαριά ήττα από την Κολομβία, με 4-1. Ο Ιταλός στις δηλώσεις του δεν έκρυψε την απογοήτευσή του, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αισθάνομαι απογοήτευση και μεγάλη έλλειψη ικανοποίησης από το αποτέλεσμα. Ήμασταν σίγουροι και ενθουσιασμένοι για την πορεία μας στον όμιλο, πριν ξεκινήσει η διοργάνωση. Δεν παίξαμε όπως είχαμε σχεδιάσει. Τα τέσσερα αυτά χρόνια, τα αποτελέσματα έρχονταν από τις επιλογές μου στους παίκτες και την τακτική. Επομένως, η ευθύνη για την αποτυχία ανήκει αποκλειστικά σε μένα. Θέλω να αναλάβω την ευθύνη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργάστηκα αυτά τα χρόνια. Έφτασε η ώρα να αποχωρήσω. Ο νέος μάνατζερ θα μπορεί να διαπιστώσει τι λείπει και θα το διορθώσει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα