ΠΑΣΟΚ: “Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στο στόχαστρου τους ΟΤΑ γιατί δεν τους ελέγχει”

“Η επιδείνωση των οικονομικών της Αυτοδιοίκησης σημαίνει λιγότερες υπηρεσίες προς τους πολίτες. Και οι πολίτες που βιώνουν καθημερινά τις δυσκολίες της καθημερινότητας μάλλον δεν πείθονται από τη μαγική εικόνα του “success story” Τσίπρα -Καμμένου”. Αυτά επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Τομέας Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τις προβλέψεις του προσχεδίου νόμου για τους ΟΤΑ που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Εσωτερικών.

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει:

“Τι μεσολάβησε άραγε, μέσα σε 5 μόλις μήνες, και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποφάσισαν να τους αφαιρέσουν 129 εκατ. τροποποιώντας το Μεσοπρόθεσμο;

Γιατί, ενώ o κρατικός προϋπολογισμός περικόπτει εν τω συνόλω κατά 138 εκατ. τους αποδιδόμενους πόρους του, ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει τα 129 από τα 138 να κοπούν ειδικά από την Αυτοδιοίκηση; Μήπως διότι σε αντίθεση με τα Υπουργεία και τους δημόσιους οργανισμούς η Αυτοδιοίκηση δεν ελέγχεται από την Κυβέρνηση;

Τα ίδια έσοδά των ΟΤΑ βαίνουν μειούμενα κατά 59 εκατ. το 2017. Οι απλήρωτες υποχρεώσεις τους το 2017 αυξάνονται κατά 66 εκατ. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, παρά τη σχετική ειδική επιχορήγηση στο πλαίσιο του Μνημονίου, παραμένουν στο ίδιο περίπου ύψος.

– Τα υπερφιλόδοξα πλεονάσματα της Τ.Α. -που 5 μόλις μήνες πριν ψήφιζαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ- τώρα εξανεμίζονται: Μειώνονται κατά 71 και 229 εκατ. το 2017 και 2018, αντίστοιχα”.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα