Πιλάβιος: «Εύχομαι να αποφύγουμε το Grexit»

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, μίλησε σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης για το ενδεχόμενο αποβολής των ομάδων μας από τις διοργανώσεις και έδειξε να πιστεύει ότι την τελευταία στιγμή κάτι θα συμβεί και θα επικρατήσει η λογική: «Δεν γίνεται να ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή. Θα είναι ολέθριο λάθος να βγούμε από την Ευρώπη, με το περίφημο Grexit. Η ευχή μου είναι να το αποφύγουμε», είπε και συνέχισε:

«Έχει γίνει και σε άλλες χώρες και στο παρά πέντε επικράτησε η λογική. Αν η Ομοσπονδία ήταν τέλεια, θα υπήρχε αυτός ο νόμος; Οι διατάξεις του νόμου κάνουν καλό; Εγώ θεωρώ πως εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Ο νόμος πρέπει να είναι καλός για να είναι λειτουργικός. Στη δική μου θητεία δεν είχα τέτοιες προστριβές με την πολιτική ηγεσία. Πρέπει πάντα να υπάρχει μια συνεννόηση. Νομίζω πως υπάρχει διάταξη που λέει δεν μπορεί ένας τακτικός δικαστής να συμμετέχει σε μικτή επιτροπή. Θα πρέπει να είναι αμιγώς δικαστική επιτροπή. Εγώ θεωρώ πως μια μέση λύση είναι να είναι μικτό σύστημα με μειοψηφία των δικηγόρων και πλειοψηφία των τακτικών δικαστών.

Για το πώς χειρίζεται την υπόθεση η UEFA και η FIFA τόνισε: «Η UEFA έχει κάνει μεγάλη υπέρβαση που δέχτηκε στη Νιόν τον υφυπουργό μόνο του, χωρίς εκπρόσωπο της ΕΠΟ. Η UEFA έχει άλλους κανόνες. Πάντα πρέπει να υπάρχει εκπρόσωπος της εκάστοτε Ομοσπονδίας, για αυτό και στη συνάντηση της Τρίτης, ο κ. Ινφαντίνο, θα έχει μαζί του στην Ολομέλεια της Βουλής και εκπρόσωπο της ΕΠΟ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα