Σταθερό το φλερτ, «δυσκοίλιος» ο γάμος

Με τη νύφη που φτάνει στα σκαλιά της εκκλησίας αλλά ο γαμπρός κοντοστέκεται, το ξανασκέφτεται και δεν κάνει το μεγάλο βήμα να περάσει τις βέρες μοιάζει η ιστορία της εξαγοράς της Forthnet.

Πού θυμηθήκαμε τo πολυθρύλητο αλλά μετέωρο για την ώρα deal του κλάδου των telecoms; Το «ανέστησε» δημοσιογραφικά ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone, Γλαύκος Περσιάνης, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε προ ημερών είπε ότι το ενδιαφέρον της εταιρείας του για την εξαγορά της Forthnet «δεν είναι κάτι το θεωρητικό», ευχόμενος να επαναληφθεί και στην περίπτωση της Forthnet το μοντέλο εξαγοράς της hol.

«Η διαδικασία του due diligence της Forthnet ολοκληρώθηκε στο τέλος του Φεβρουαρίου και πλέον προχωρούμε για να δούμε πώς κινούμαστε παραπέρα. Το ενδιαφέρον παραμένει» ξεκαθάρισε ο Γλ. Περσιάνης, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως η διαδικασία είναι σύνθετη και δεν τίθεται θέμα χρονικού ορίου εντός που οποίο πρέπει να τελεσφορήσει.

Επικαλούμενος, πάντως, την εμπιστευτικότητα της διαδικασίας, ο CEO της Vodafone δεν θέλησε να σχολιάσει τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται με τους δανειστές της Forthnet, υοπογραμίζοντας την πολυπλοκότητα τηα διαδικασίας αλλ κα ιτην αναγκαιότυητα συνε΄χισης των συχητήσεψων προκειμένου να υπάρξει κατάληξη.

Σημειώνεται ότι Vodafone ελέγχει μαζί με τη Wind το 40% της Forthnet και από κοινού έχουν καταθέσει πρόταση εξαγοράς του 100% της εταιρείας με ανάληψη όλων των υποχρεώσεών της (σ.σ. ξεπερνούν το 0,5 δισ. ευρώ) έναντι συνολικού ποσού 237 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι ο έτερος «μνηστήρας» της Forthnet, ο ΟΤΕ, έχει καταθέσει μη δεσμευτική πρόταση εξαγοράς της συνδρομητικής τηλεόρασης της με αντίτιμο 250-300 εκατ. ευρώ, το οποίο θα προσαρμοστεί ανάλογα με τα ταμειακά διαθέσιμα και τις δανειακές υποχρεώσεις (debt free/cash free basis).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα