Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Εξαιρετικά ζημιογόνο το φημολογούμενο τέλος στη συνδρομητική»

Στο μείζον ζήτημα της επικείμενης –σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του οικονομικού τύπου– επιβολής τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση, πήρε θέση ο διευθύνων σύμβουλος της Forthnet, Πάνος Παπαδόπουλος.

Από το βήμα του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου «Game Changer Sports» όπου και απηύθυνε χαιρετισμό, ο Π. Παπαδόπουλος επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι το μέτρο της φορολόγησης των συνδέσεων ίντερνετ και της συνδρομητική τηλεόρασης θα είναι ιδιαίτερα ζημιογόνο για τις ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, καθώς κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε επαχθέστατες συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού υπέρ των εταιρειών του εξωτερικού.

Ο CEO της Forthnet τόνισε, παράλληλα, ότι η επιβολή τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση θα επιφέρει σημαντικές παράπλευρες συνέπειες και σε άλλους κλάδους όπως ο ελληνικός αθλητισμός και ο ελληνικός κινηματογράφος, κι αυτό διότι κύριο –αν όχι μοναδικό όπως είπε– έσοδο των ομάδων των ελληνικών πρωταθλημάτων αποτελούν τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ενώ εξήγησε πως μέσω των συμπαραγωγών που χρηματοδοτούν οι συνδρομητικές πλατφόρμες «καταφέρνει και στέκεται στα πόδια του ο ελληνικός κινηματογράφος».
Εξάλλου ο Π. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στη βασική στρατηγική της Forthnet να στηρίζει τον ελληνικό αθλητισμό, καθώς όπως είπε η εταιρεία έχει επενδύσει την τελευταία πενταετία πάνω από από 300 εκατ. ευρώ, με τη μερίδα του λέοντος να πηγαίνει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Επίσης, ο Έλληνας μάνατζερ, σχολίασε και τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του εγχώριου ποδοσφαίρου, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο να γίνουν άμεσα τα βήματα που θα οδηγήσουν σε ένα ανταγωνιστικό και αναβαθμισμένο πρωτάθλημα.

Σε αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα πάντα με τον κ. Παπαδόπουλο, είναι απαραίτητη η διενέργεια μελέτης σχετικά με την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος από διεθνή, ανεξάρτητο σύμβουλο κοινής αποδοχής, για την οποία οι ομάδες της Super League είχαν δεσμευτεί και εκκρεμεί από το 2013. «Η υλοποίηση της μελέτης σε συνδυασμό με την απαραίτητη αλλαγή στον τρόπο οργάνωσης και διοίκησης της Super League, θα αποτελέσουν τις δύο βασικές προϋποθέσεις για την αναβάθμιση του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου» είπε.

Κλείνοντας ο κ. Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε, ότι σε κάθε προσπάθεια προς την βελτίωση, εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση του ελληνικού αθλητισμού, η Forthnet θα είναι σύμμαχος και αρωγός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα