«Τειρεσίας» νέου τύπου έρχεται το φθινόπωρο

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΟΙΚ.

Σε αγώνα δρόμου βρίσκονται οι φορολογικές αρχές και τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, καθώς το φθινόπωρο θα φέρει νέα δεδομένα αναφορικά με τα «κόκκινα» δανείων και εν γένει τις οφειλών προς το Δημόσιο. Ο λόγος για έναν νέου τύπου «Τειρεσία» στον οποίο θα καταγράφεται το προφίλ όσων χρωστούν παντού! Σε απλά ελληνικά, θα υπάρχει σύνδεση και καταγραφή όλων των πληροφοριών που αφορούν τις οφειλές στο δημόσιο και την εφορία, ενώ θα γνωστοποιείται εάν ο υπόχρεος είναι «κόκκινος» και από τις τράπεζες.

Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο προφίλ του οφειλέτη από την οποία θα μπορεί να υπάρξει συγκεκριμένη πιστοληπτική αξιολόγηση βάσει της συμπεριφοράς του. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να συστηθούν νομοθετικές παρεμβάσεις για τους οφειλέτες που συστηματικά απορρίπτουν προτάσεις ρύθμισης των οφειλών τους, όπως την παραπομπή τους σε δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα αποφαίνεται δεσμευτικά για τη ρύθμιση της οφειλής. Ήδη, έως τα τέλη Σεπτεμβρίου προβλέπεται η επιτάχυνση των δικαστικών διευθετήσεων με τη σύσταση ανάλογων δικαστηρίων σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, για τη ρύθμιση τέτοιων οφειλών. Παράλληλα, δέσμευση του μνημονίου είναι η θεσμοθέτηση του επαγγέλματος του συνδίκου πτώχευσης, το οποίο θα πρέπει να λειτουργήσει στην πράξη έως τέλος Δεκεμβρίου.

Οι προσπάθειες του κυβερνητικού επιτελείου συνεχίζονται τόσο σε επίπεδο είσπραξης εσόδων, όσο και σε επίπεδο συμμόρφωσης των κακοπληρωτών για τις περιπτώσεις που αποδεδειγμένα έχουν τη δυνατότητα αποπληρωμής οφειλών.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα