ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΘ: Διαγωνισμός ρώσικη ρουλέτα! Θα πάρει το λιμάνι ο Ιβάν;

Κυβερνητικές «ευαισθησίες» α-λα καρτ…

Όχι από βράχο σε βράχο όπως λέει ο ποιητής αλλά από λιμάνι σε λιμάνι τον πάνε τον καημό τους στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μετά τα Χανιά και το ξεχασμένο “τσιγαράδικο” το λιμάνι της Θεσσαλονίκης υπήρξε άλλο ένα πεδίο όχι τόσο λαμπρής δόξας για την κυβέρνηση.

Εδώ το διακύβευμα ήταν ο ΟΛΘ και πρωταγωνιστής το ΤΑΙΠΕΔ μαζί με την συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη εταιρεία Belterra Investments LTD. Νωποί είναι ακόμη οι πανηγυρισμοί μερίδας του Τύπου τον περασμένο Απρίλιο για το κλείδωμα του διαγωνισμού στην κοινοπραξία της Deutsche Invest Equity Partners GmbH με την Terminal Link SAS και φυσικά τον Έλληνα ομογενή εταίρο τους.

Πριν όμως καλά καλά βγει ο Ιούνιος η ατμόσφαιρα στην συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση μύρισε χειμώνα καθώς πριν από μερικές ημέρες το ΤΑΙΠΕΔ έδωσε προθεσμία να καταθέσει εκ νέου φάκελο ως reserved bidder στην «Dubai Ports World», την εταιρεία που ήρθε δεύτερη στον διαγωνισμό!

Το τι ακριβώς συνέβη ουδείς μπορεί να το γνωρίζει με ακρίβεια. Μπορεί ωστόσο να εικάσει ότι κάτι τρέχει στο «βασίλειο» του κ. Στέλιου Πιτσιόρλα ώστε με τόση άνεση ένα διαγωνισμός που υποτίθεται ότι είχε τελεσφορήσει εξελίσσεται σε ρώσικη ρουλέτα με βελτιωμένες προσφορές από το Ντουμπάι, με αυξημένες αντιπροσφορές από την κοινοπραξία του Σαββίδη.

Όλα αυτά, μάλιστα, συμβαίνουν την ώρα που και σήμερα κάποιοι ξαναπανηγυρίζουν επειδή λέει η κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ ανακηρύχθηκε προτιμώμενος επενδυτής για την αγορά του 67% των μετοχών του ΟΛΘ. Τι ξεχνούν-αγνοούν;

Ότι υπολείπεται η διόλου τυπική διαδικασία του προσυμβατικού ελέγχου και των εγκρίσεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο (έχει δικαίωμα να κρίνει αν η κοινοπραξία θεωρείται σε επίπεδο τεχνογνωσίας ικανή να αναλάβει το έργο και να την δώσει στον δεύτερο πλειοδότη αν δεν υπάρχει το σχετικό “know how”).

Αν, τώρα αυτό αποκαλείται κυβερνητική στρατηγική προσέλκυσης επενδύσεων, τότε ο γάιδαρος πετάει και τα πυρηνικά είναι ακίνδυνα όπως έλεγαν στα φοιτητικά τους χρόνια αστειευόμενοι οι σύντροφοι του κυρίου Πιτσιόρλα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα