ΑΔΕΔΥ: Ισοπεδωτικό το μέτρο της αξιολόγησης

Υπό τις διαμαρτυρίες δεκάδων δημοσίων υπαλλήλων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται το Συμβούλιο της Επικρατείας συζητήθηκε η αίτηση της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ ΟΤΑ με την οποία ζητούν να κριθεί αντισυνταγματική η υπουργική απόφαση για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Κατά την τοποθέτησή της η δικηγόρος της ΑΔΕΔΥ διευκρίνισε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν αντιτίθενται στην διαδικασία της αξιολόγησης, αλλά στην ποσόστωση του 15%.

«Δεν είμαστε αντίθετοι στην αξιολόγηση, θα πρέπει να υπάρχει. Η καρδιά του προβλήματος είναι ο επιμερισμός ότι συγκεκριμένος αριθμός δημοσίων υπαλλήλων πρέπει να βαθμολογηθεί υποχρεωτικά με πολύ χαμηλό βαθμό. Τι εξυπηρετεί δηλαδή η αναγκαστική βαθμολόγηση του 15% με βαθμολογία από 1-6 στην κλίμακα του 10. Συγκρίνονται πτυχιούχοι με απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που προσελήφθησαν όμως για διαφορετικό σκοπό. Πρόκειται για ισοπεδωτική  λειτουργία με τυχαία και συμπτωματικά κριτήρια», είπε η δικηγόρος της ΑΔΕΔΥ.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Δημοσίου υποστήριξε ότι η άρνηση των υπαλλήλων να υποβληθούν , όπως γίνεται σε άλλες χώρες της Ε.Ε,  στην διαδικασία της αξιολόγησης καθώς και οι αλλεπάλληλες απεργίες τους «σημαίνουν για μας ότι δεν θέλουν να αλλάξουν τίποτα. Τα κακώς κείμενα να μην αλλάξουν». Παράλληλα επισήμαναν πως με βάσει το νόμο όσοι αξιολογηθούν με χαμηλό βαθμό το 2013 δεν θα υποστούν καμιά επίπτωση μισθολογική ή άλλη και μάλιστα αυτή η άσχημη βαθμολόγηση αν την επόμενη χρονιά παρουσιαστεί βελτίωση στην αξιολόγησή τους θα διαγραφεί οριστικά από το φάκελό τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα