Καθημερινή ενημέρωση

«Κλιμακώνεται η διαμάχη Αθήνας – τρόικας», γράφουν οι Γερμανοί

Με την αναβολή της επιστροφής των τροϊκανών στην Αθήνα, ασχολείται σε δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, με το κείμενο να έχει τίτλο: «Περιμένοντας την τρόικα».

«Οι επιθεωρητές ακύρωσαν την επίσκεψή τους στην Αθήνα – κλιμακώνεται η διαμάχη με την ελληνική κυβέρνηση», σημειώνει ο αρθρογράφος συμπληρώνοντας ότι μετά την αναβολή αυτή «δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 9 Δεκεμβρίου. Ο συντάκτης του κειμένου, σχολιάζει ακόμη ότι στις 9 Δεκεμβρίου «ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας έχει μπροστά του μια όχι ιδιαίτερα ευχάριστη συνάντηση. Ηδη προ10 ημερών ο επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ είχε προειδοποιήσει ότι αρκετοί υπουργοί αρχίζουν να χάνουν την υπομονή τους με την Ελλάδα».

«Ελληνικοί κυβερνητικοί κύκλοι εκφράζουν την ελπίδα να ολοκληρωθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις μέχρι το τέλος του χρόνου, προκειμένου να μην επισκιαστεί η ελληνική προεδρία που ξεκινά την πρώτη Ιανουαρίου. Εντός του κυβερνητικού συνασπισμού, όμως, υπάρχουν εντεινόμενες αντιδράσεις. Για περαιτέρω περικοπές δεν πρόκειται πιθανότατα να βρεθεί πλειοψηφία στο κοινοβούλιο», συμπληρώνεται στο δημοσίευμα.

Η εφημερίδα, τέλος, κάνει αναφορά στην επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στην έδρα της Κομισιόν: «Αφορμή της επίσκεψης στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ήταν κανονικά η ελληνική προεδρία. Εντούτοις το θέμα της τρόικας αναμένεται να καλύψει μεγάλο μέρος της συνάντησης.

Διαβάστε επίσης