«Ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα»

«Για να ολοκληρωθεί άμεσα η δεύτερη αξιολόγηση πρέπει και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών να υιοθετήσει ρεαλιστικές απόψεις», διαμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι η συμφωνία δεν θα περιλαμβάνει «ούτε ένα ευρώ νέο μέτρο λιτότητας», παραπέμποντας στα όσα είχε πει στη συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο πρωθυπουργός. Όπως σημείωσε ο ίδιος, «κύριος σύμμαχος της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση είναι η υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας, όπως επιβεβαίωσαν τα στοιχεία της Κομισιόν και της ΕΛΣΤΑΤ, οι προσβλέψεις των οποίων δείχνουν ότι η οικονομία επέστρεψε οριστικά στην ανάπτυξη».

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, έστω και «δειλά οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ σημειώνουν ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται επιπλέον λιτότητα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τέλος, δεν έχασε ευκαιρία να επιτεθεί στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, με αφορμή το ταξίδι του στο Βερολίνο. «Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στο Βερολίνο και αντί να βοηθήσει στην εθνική προσπάθεια, επέλεξε να επιρρίψει ευθύνες για την καθυστέρηση στην ελληνική κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά και παρατήρησε ότι: «Οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα δεν διορίζονται από τους δανειστές αλλά εκλέγονται από τον ελληνικό λαό».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα