Καθημερινή ενημέρωση

Τα γκρουπ του Μουντιάλ

Ο πρώτος διαχωρισμός των ομάδων που θα λάβουν μέρος στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 έγινε από τη FIFA. Στο 4ο γκρουπ η Ελλάδα, ωστόσο εκκρεμεί η κλήρωση που θα φέρει μία εκ των ευρωπαϊκών ομάδων στο 2ο γκρουπ.

Στο πρώτο γκρουπ βρίσκονται οι οκτώ ομάδες με τους περισσότερους βαθμούς βάσει του ranking της FIFA. Αυτές είναι οι Βραζιλία, Αργεντινή, Κολομβία, Ουρουγουάη, Βέλγιο, Γερμανία, Ισπανία και Ελβετία.

Από εκεί και πέρα έχει γίνει διαχωρισμός στα γκρουπ με γεωγραφικά κριτήρια και όλες οι ομάδες της Ευρώπης έχουν πάει στο 4ο γκρουπ. Ωστόσο, σε αυτό υπάρχουν εννέα ομάδες και για τον λόγο αυτό μία θα μετακινηθεί στο 2ο, όπου υπάρχουν οι ομάδες από Αφρική και Νότιο Αμερική και είναι επτά. Πρόκειται για τις Αλγερία, Καμερούν, Ακτή Ελεφαντοστού, Γκάνα, Νιγηρία, Χίλη, Εκουαδόρ.

Στο τρίτο γκρουπ είναι οι ομάδες από Κεντρική και Βόρεια Αμερική, Ασία και Ωκεανία. Πρόκειται για τις Αυστραλία, Ιράν, Ιαπωνία, Κορέα, Κόστα Ρίκα, Ονδούρα, Μεξικό και ΗΠΑ. Ενώ τέλος το τέταρτο γκρουπ απαρτίζουν οι Ελλάδα, Βοσνία, Κροατία, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία και Ρωσία.

Η κλήρωση της τελικής φάσης του Μουντιάλ θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή και μέχρι τότε κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για τους πιθανούς αντιπάλους της Ελλάδας, μιας και όπως είπαμε μία ομάδα από το 4ο γκρουπ θα μεταφερθεί στο 2ο.

Διαβάστε επίσης