Οι ασφάλειες ζωής εκατομμυρίων των stars

Είναι κάτι που συμβαίνει κατά κόρον στο Χόλιγουντ, αποδεικνύοντας πώς το φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, που εν περιπτώσει, πριν τους συμβεί κάτι κακό έχουν προνοήσει να εξασφαλιστούν οικονομικά και μάλιστα αδρά.

Διάσημοι καλλιτέχνες ή αθλητές δαπανούν μεγάλα χρηματικά ποσά για να ασφαλίσουν τα προσόντα τους.
Η συντριπτική πλειοψηφία ασφαλίζει κάποιο μέρος του σώματός του που θεωρεί ότι έχει συμβάλει στην επιτυχία του. Η ασφάλιση τούς παρέχει αποζημίωση σε περίπτωση σοβαρού τραυματισμού και ανάκτηση της κατάστασής τους το συντομότερο δυνατό.

Διασημότητες και προσωπικότητες από τον χώρο του τραγουδιού, όπως ο τραγουδιστής των U2 Bono, η Mariah Carey ή η Madonna, έχουν ασφαλισμένες τις φωνές τους για περίπου 4 εκατομμύρια. Το ποσό αυτό θα λάβουν από την ασφαλιστική τους εταιρεία σε περίπτωση αφωνίας.

Πολλοί είναι οι ηθοποιοί που έχουν κάνει ασφαλιστήρια συμβόλαια για μέρη του σώματός του με υπέρογκες αποζημιώσεις σε περιπτώσεις σοβαρού τραυματισμού.


Για τους περισσότερους η εμφάνιση είναι σημαντικό κομμάτι της δουλειάς τους και επομένως την προστατεύουν με μεγάλα χρηματικά ποσά. Για παράδειγμα, η Jennifer Aniston έχει ασφαλίσει τα μαλλιά της για 1,3 εκατομμύρια δολάρια, το πρόσωπο του David Beckham έχει εκτιμηθεί στα 150 εκατομμύρια δολάρια και τα πόδια της Taylor swift σε 40 εκατομμύρια δολάρια.

Η ηθοποιός Elizabeth Taylor είχε ασφαλίσει τα μάτια της για 1 εκ. δολ.

Μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές αποζημιώσεις στην ιστορία αναμένεται να λάβει η Disney μετά τον θάνατο της Κάρι Φίσερ, της πριγκίπισσας Λέια του Star Wars. H Disney είχε απευθυνθεί στη Lloyds του Λονδίνου και είχε ασφαλίσει την ηθοποιό προκειμένου να προστατευτεί από τυχόν απώλειες, αν η Κάρι Φίσερ δεν ήταν σε θέση να καλύψει το συμβόλαιό της στα επόμενα επεισόδια της επικής σειράς ταινιών επιστημονικής φαντασίας. Το ύψος της ασφάλειας είναι στα 50 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα