«Έπρεπε να τον κτυπήσω πιο δυνατά»

kickΗ επίθεση του Ερίκ Καντονά σε οπαδό ήταν από τις στιγμές που χαράχθηκαν ανεξίτηλα στη μνήμη των απανταχού φίλων του ποδοσφαίρου. Ακριβώς 20 χρόνια μετά, ο Γάλλος σούπερ σταρ μίλησε για το περιστατικό, δηλώνοντας αμετανόητος, ενώ πέταξε από πάνω του το μανδύα του προτύπου, το οποίο θέλησαν να του προσδώσουν κάποιοι.

Ας απολαύσουμε τον King Erik, επιχειρώντας να διακρίνουμε τις πιο βαθιές έννοιες που κρύβουν τα λόγια του. Ο Γάλλος ρωτήθηκε αν κατάφερνε να σταθεί στα πόδια του, τι άλλο θα έκανε στον άτυχο οπαδό, για να απαντήσει:

«Δεν ισχύει αυτό που λες. Στα πόδια μου στάθηκα και προσπάθησα να τον χτυπήσω με μπουνιά. Έπρεπε να του έχω δώσει μια πιο δυνατή από αυτή που έφαγε.

Δεν το είδα ποτέ στην τηλεόραση. Ήξερα τι είχε συμβεί. Έξω από το σπίτι μου ο δρόμος είχε γεμίσει δημοσιογράφους. Κάνω κάποια πράγματα πολύ σοβαρά, αν και δεν παίρνω στα σοβαρά τον εαυτό μου πολλές φορές. Νομίζω ότι η Nike το κατάλαβε και το εκμεταλλεύτηκε πολύ καλά αυτό το κομμάτι του εαυτού μου με την παλιότερη καμπάνια.

Ακόμα κι όταν χτύπησα τον οπαδό, δεν έπαιρνα στα σοβαρά τον εαυτό μου. Δεν σκεφτόμουν ότι ήμουν κάποιος, αντιπροσώπευα κάτι κι έπρεπε να συγκρατηθώ. Ήμουν απλά ένας ποδοσφαιριστής, αλλά πάνω απ’ όλα άνθρωπος. Ήθελα να κάνω αυτό που ήθελα. Αν ήθελα να κλωτσήσω κάποιον, θα το έκανα. Δεν είμαι πρότυπο. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα σας πει πως να συμπεριφέρεστε. Όσο περισσότερα βλέπεις, τόσο περισσότερο πιστεύεις ότι η ζωή είναι ένα τσίρκο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα