Έχασε τη μπάλα ο Παπαδημούλης για τα βλήματα στη Σαουδική Αραβία

Δεν ήταν αρκετό φαίνεται το στραπάτσο που υπέστει το κόμμα του εντός συνόρων, ο Δημήτρης Παπαδημούλης ζητάει τα ρέστα για τα όσα διαδραματίστηκαν στο ευρωκοινοβούλιο όπου έσπευσε να ψηφίσει υπέρ του εμπάργκο για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία. Φυσικά η κίνηση του αυτή δεν εκπλήσει καθόλου αφού λύνει και τα χέρια του Αλέξη Τσίπρα πια να ακυρώσει και επίσημα την συμφωνία των… βλημμάτων που τόσο μεγάλη ζημια του έκαναν. Αντί λοιπόν να κρατήσει χαμηλούς τόνους, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά και τα ρέστα από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ που ψήφισαν «όχι» στην πρόταση για επιβολή εμπάργκο όπλων της ΕΕ στη Σαουδική Αραβία. Με επιπλέον θρασύτητα κάλεσε και τις κυβερνήσεις που πουλούν όπλα στη Σαουδική Αραβία να σεβαστούν το μήνυμα της Ευρωβουλής! Ως να είναι ξένος με τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα.

Η στάση του αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη από τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη. Όπως αναφέρει, για ακόμα μια φορά, τόσο η στάση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και εκείνη της Νέας Δημοκρατίας κινήθηκαν στα όρια του πολιτικού παραλογισμού.
«Ενώ οι κ κ Τσίπρας και Καμμένος επιχειρηματολόγησαν με θέρμη υπέρ της νομιμότητας αλλά και της σκοπιμότητας πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στήριξαν το ψήφισμα υπέρ του εμπάργκο!
Από την άλλη, οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καταψήφισαν την πρόταση της παραγράφου για το εμπάργκο, παρόλο που τις τελευταίες μέρες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρωτοστατεί κατά της συγκεκριμένης συμφωνίας!».

Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε εγκρίνει, με 539 ψήφους υπέρ, 13 κατά και 81 αποχές το ψήφισμα, με το οποίο οι ευρωβουλευτές ζητούν μια πολιτική λύση στη σύγκρουση της Υεμένης, καθώς και για εμπάργκο όπλων της ΕΕ κατά της Σαουδικής Αραβίας.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη παράγραφος με την οποία το Ευρωκοινοβούλιο «επικαλείται το ψήφισμα για την ανθρωπιστική κατάσταση στην Υεμένη της 25ης Φεβρουαρίου του 2016 που ζητά από την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να επιβληθεί εμπάργκο όπλων της ΕΕ εναντίον της Σαουδικής Αραβίας» εγκρίθηκε μόλις με 368 ψήφους υπέρ, 221 κατά και 43 αποχές.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα