“Ήταν ενωτικός ο Κυριάκος”

Ικανοποιημένοι δηλώνουν στη Νέα Δημοκρατία για την πρώτη μάχη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή. Οι συνεργάτες του θεωρούν ότι ο Πρόεδρος της Ν.Δ. έδωσε, από την πρώτη του εμφάνιση, σαφές στίγμα για το είδος της αντιπολίτευσης που θα ασκήσει και του πολιτικού λόγου που θα εκφέρει ενώ αξιολογούν ως ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη ο… εκνευρισμός που καταγράφηκε στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ και στα κυβερνητικά έδρανα.

«Ο Αλέξης Τσίπρας  συνειδητοποίησε χθες ότι απέκτησε πλέον αντίπαλο» σχολίαζαν οι ίδιοι κύκλοι, βλέποντας ότι ο Πρωθυπουργός δαπάνησε το σύνολο της δευτερολογίας του προκειμένου να αναζητήσει απαντήσεις και, κυρίως, να επιτεθεί στο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Ν.Δ. και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν την πόλωση που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας καλλιεργεί, στέλνοντας ταυτόχρονα μηνύματα προς το σύνολο της κοινωνίας. «Ο κ. Μητσοτάκης υπήρξε ενωτικός, απευθύνθηκε προς όλους ανεξάρτητα του τί ψήφισαν το Σεπτέμβριο ή τί επέλεξαν στο δημοψήφισμα» σημείωναν οι ίδιες πηγές, υπενθυμίζοντας και τις θετικές αναφορές του Προέδρου της ΝΔ όχι μόνον στο σχέδιο Γιαννίτση, αλλά και στο νόμο των Κουτρουμάνη – Λοβέρδου.

Το άγχος

Στον αντίποδα, το άγχος της πρώτης φοράς ήταν ορατό στον κ. Μητσοτάκη, τουλάχιστον για τους έμπειρους κοινοβουλευτικούς. Παρά το γεγονός ότι η εσωκομματική προεκλογική εκστρατεία είχε ως αποτέλεσμα να βελτιωθούν
αισθητά οι επικοινωνιακές ικανότητες του νέου Προέδρου της Ν.Δ, τον αέρα του κοινοβουλευτικού βήματος, με όρους αντιπαράθεσης αρχηγών, δεν τον έχει κατακτήσει πλήρως ακόμη. Βουλευτές σχολίαζαν ότι ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε πιο απελευθερωμένος στη δευτερολογία του, καίτοι «εγκλωβίστηκε» στην ατζέντα που του έθεσε ο Αλ. Τσίπρας και επεδίωξε να απαντήσει σημείο προς σημείο σε όσα είχε επισημάνει, νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός.

Σε κάθε περίπτωση, στο επιτελείο Μητσοτάκη εμφανίζονται ικανοποιημένοι, θεωρώντας το πρώτο δείγμα ως θετικό. Κυρίως, διότι, ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε μία νέα εκδοχή πολιτικού αρχηγού που, εκτός από την άρνηση και την καταγγελία, κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις και έβαλε δύσκολα πολιτικά προβλήματα στον συνομιλητή του.
Ενημέρωση

Την πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών θα πραγματοποιήσει ο Γιώργος Κουμουτσάκος ως εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, την Παρασκευή.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Νέα Δημοκρατία λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ, η προγραμματισμένη για αύριο, ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, στις 11:00, στα γραφεία του Κόμματος.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα