Αναστασίου: «Δίκαιη νίκη, για το καλύτερο στη συνέχεια»

Έκδηλη ήταν η ικανοποίηση του Γιάννη Αναστασίου για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού, σχολιάζοντας την προετοιμασία που υπήρξε καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ δεν δίστασε να χρίσει τον δικό του MVP.

Αναλυτικά:

«Πάντα είναι ωραίο μετά από ντέρμπι να μιλάς για ποδόσφαιρο. Θέλαμε να παίξουμε και εμείς και φαντάζομαι ο Ολυμπιακός ποδόσφαιρο. Στο πρώτο ημίχρονο εμείς βγάλαμε νευρικότητα, δεν είχαμε καθαρό μυαλό, κάπου υπήρχε πίεση και υπερβολική θέληση και δεν μπορούσαμε να λειτουργήσουμε. Αμυντικά ελέγχαμε χωρίς πρόβλημα αλλά οργανωτικά υστερήσαμε.

Ηρεμώντας στο δεύτερο ημίχρονο και ξέροντας ότι θα μας βγουν φάσεις, αφού το τέμπο μας ανεβαίνει πάντα στο δεύτερο, πιστεύαμε ότι θα γίνει κάποιο λάθος από τον Ολυμπιακό και λόγω της βροχής. Το θέμα ήταν να το εκμεταλλευτούμε. Το κάναμε στο έπακρο. Σημειώσαμε δύο γκολ και ήταν άσχημο ότι δεχθήκαμε γκολ στο 96’.

Η συνολική εικόνα έδειξε τη δίκαιη μας επικράτηση, αφού ήμασταν καλύτερη ομάδα», είπε αρχικά και ανέφερε για τα επεισόδια: «Θα ήθελα να καταδικάσω όσα έγιναν από μερίδα του κόσμου αλλά από την άλλη επειδή είναι εύκολο να ρίχνουμε ευθύνες, υπήρξε σχετική πρόκληση από τον συνάδελφό μου πριν το παιχνίδι, κάτι που δεν μας τιμάει όσους εκπροσωπούμε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο».

Σε ερώτηση πώς ηρέμησε τους παίκτες του στο ημίχρονο, ο Αναστασίου υπογράμμισε: «Αυτό που τονίζαμε όλη την εβδομάδα και έβγαινε προς τα έξω είναι ότι δεν είχα δοκιμάσει ενδεκάδα και δεν ξέραμε πως θα παίξουμε. Εγώ ήξερα βέβαια αλλά ήθελα τα παιδιά να μείνουν ήρεμοι και συγκεντρωμένοι. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα έπαιζε ρόλο η ηρεμία και η συγκέντρωση. Ξέραμε ότι σαν ομάδα βρισκόμαστε σε καλύτερο επίπεδο και εάν είχαμε συγκέντρωση θα έρχονταν αυτό που θέλαμε.

Ίσως ότι δεν έχουμε την ωριμότητα σαν ομάδα να διαχειριστούμε κάποιες καταστάσεις να μην βοηθούσε, αλλά όσο πέρναγε η ώρα γινόμασταν καλύτεροι. Σε αυτά τα παιχνίδια χρειάζεται ψυχή. Εμείς προσπαθούμε μέσα στο γήπεδο σε κάθε παιχνίδι να δίνουμε την ψυχή μας για νίκη. Στα ντέρμπι περισσότερο. Στο δεύτερο γύρο η απόδοσή μας έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Είναι καθαρά θέμα ημέρας και συγκυριών για να κερδίζουμε παιχνίδια».

Ο Αναστασίου μίλησε ειδικότερα για τον Ζέκα χρίζοντάς τον MVP: «Όλα τα παιδιά προσπάθησαν αλλά όταν έχεις έναν αρχηγό που δίνει και την ψυχή του… Τουλάχιστον σήμερα θα το έδινα στον Ζέκα».

Τέλος στο ερώτημα εάν λέει στους παίκτες του ότι πλέον χτυπούν στα ίσα το πρωτάθλημα, ο Αναστασίου επεσήμανε: «Είναι εννέα παιχνίδια. Τα πάντα μπορούν να συμβούν. Πιστεύουμε και θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε σε κάθε παιχνίδι για το καλύτερο δυνατό για τη νίκη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα