Ανιστόρητος ο πρόεδρος των Σκοπίων- Tι είπε για τη Μακεδονία

Aνιστόρητος είναι ο πρόεδρος των Σκοπίων αφού ο Γκιόργκι Ιβάνοφ,φέρεται να δήλωσε πως η ονομασία «Μακεδονία» έχει… ινδική προέλευση και καθιερώθηκε κατά τη ρωμαϊκή εποχή.

Την αποκάλυψη την έκανε ο Ινδός Πρέσβης στη Βραζιλία Αμπχάι Κουμάρ που μάλλον και αυτός έχει σοβαρά θέματα εκμάθησης της Ιστορίας, ο οποίος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter :

«Είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον Δρ Γκιόργκι Ιβάνοφ, Πρόεδρος της “Μακεδονίας” στην τελετή έναρξης της “μακεδονικής” Πρεσβείας στη Μπραζίλια. Ο ίδιος μου είπε το ενδιαφέρον πως η λέξη “Μακεδονία” προέρχεται από την Ινδία. Από τις λέξεις “Maa” και “Duniya” απ’ όπου οι Ρωμαίοι άρχισαν να αποκαλούν “Μακεδονία” έπειτα».

Ο Πρέσβης της Ινδίας στην Βραζιλία, συνάντησε τον Σκοπιανό πρόεδρο στα εγκαίνια της πρεσβείας των Σκοπίων στην Μπραζίλια την προηγούμενη εβδομάδα.

Για την ιστορία, τα ονόματα Μακεδονία και Μακεδόνας προέρχονται απ’ τη δωρική λέξη μάκος (που σημαίνει μήκος) και δήλωνε ότι η Μακεδονία είναι η χώρα με τους ψηλούς, μακριούς, ανθρώπους. Άλλωστε είναι γνωστό από την εύρεση των σκελετών των αρχαίων Μακεδόνων ότι το ύψος τους έφτανε το 1,80 το οποίο ήταν ιδιαίτερα μεγάλο για εκείνη την εποχή.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα