Αντιμέτωποι με εντάλματα σύλληψης οι Φάνης Λυγινός και Ολαφ Εσλερ

Άφαντοι και …. αντιμέτωποι με ενδεχόμενη έκδοση εντάλματος για την σύλληψή τους βρίσκονται ο ελληνοελβετός τραπεζίτης Φάνης Λυγινός και ο αντιπρόεδρος της γερμανικής εταιρείας Wegman Ολαφ Εσλερ οι οποιοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εμπλοκή τους στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Οι κατηγορούμενοι κλήθηκαν προκειμένου να απολογηθούν στους ανακριτές διαφθοράς Σπύρο Γεωργουλέα και Χριστόφορο Μάρκου για την διαδρομή του “μαύρου χρήματος” ωστόσο αντ΄ αυτών εμφανίστηκε η δικηγόρος του κ. Λυγινού Ιωαννα Λαχανά η οποία ζήτησε μικρή προθεσμία.

Οι ανακριτές σε πρώτη φάση εμφανίζονται διατεθιμένοι να τους δωσουν μικρή χρονική παράταση, ωστόσο εφόσον καταστεί αναγκαιο θα πραξουν τα δέοντα που σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.

Η εμπλοκή των κ. Λυγινού και Εσλερ στην υπόθεση των εξοπλιστικών προέκυψε μετά την απολογία του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλιστικών προγραμμάτων Αντώνη Κάντα ο οποίο τους εμφάνισε να έλαβαν μίζες για  την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη Γερμανική εταιρία. Ο Φανης  Λιγινός κατονομάζεται ως πρόσωπο που αναλάμβανε να εξαφανίσει το μαύρο χρήμα και να το ξεπλύνει. Ο δε Εσλερ , αντιπρόεδρος της εταιρίας φέρεται να κράτησε για τον εαυτό του 1 εκατομμύριο ευρώ απο τα χρήματα που είχε δώσει στον Δημ. Παπαχρήστο, εκπρόσωπο της Wegmann στην Ελλάδα , προκειμένου να “λαδώσει” έλληνες αξιωματούχους.

Ι.Μ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα