“Αν ο Φίλης θέλει συνεργασία με τα βρώμικα, ας βγάλει και τον Τσοχατζόπουλο από τη φυλακή να γίνουν ωραία παρέα”

Στα όσα είπε ο Νίκος Φίλης την Πέμπτη, ο οποίος επικαλούμενος αξιολογήσεις ανώτατου στελέχους του Υπουργείου Άμυνας εξέφρασε άκρως αντίθετες θέσεις από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας αναφορικά με την αγορά των πολεμικών αεροσκαφών F-35 αναφέρθηκε ο Πάνος Καμμένος. Μιλώντας στον ΑΝτ1, o πρόεδρος των ΑΝΕΛ απαξίωσε τα λεγόμενα του πρώην υπουργού Παιδείας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “έχουμε σοβαρότερα θέματα να συζητήσουμε με τον πρωθυπουργό».

Υπενθυμίζουμε ότι ο Νίκος Φίλης υποστήριξε ότι όχι μόνο δεν είναι συμβατά με τις ανάγκες της χώρας, αλλά έριξε νέα βολή κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορούμε την ίδια στιγμή που δεν έχουν βρεθεί τα ισοδύναμα για τα ειδικά μισθολόγια να ξοδεύουμε 3,5 δις για την προμήθεια αχρειάστων πολεμικών αεροσκαφών.

Ο Πάνος Καμμένος λοιπόν θέλησε να σχολιάσει τις θέσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  και τόνισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μπλόκαραν τον κ. Φίλη όταν μίλησε για τη γενοκτονία των Ποντίων και όταν επιτέθηκε στην Εκκλησία. «Ήρθε σε σύγκρουση με τον ποντιακό ελληνισμό και με την Εκκλησία» επεσήμανε και πρόσθεσε: «Εμείς θα μπλοκάρουμε όποιον κύριο Φίλη ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές».

Ανέβασε μάλιστα τους τόνους λέγοντας ότι αν ο κ. Φίλης θέλει “συνεργασία με τα βρώμικα, εάν λέει ότι θέλει να πάει να βρει τον κ. Παπανδρέου, τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Λοβέρδο, χαλάλι του, ας βγάλουν και τον Τσοχατζόπουλο από τη φυλακή να γίνουν μια ωραία παρέα”.

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της απομάκρυνσης του κ. Φίλη από το υπουργείο ο κ. Καμμένος είπε ότι ήταν ο Αλέξης Τσίπρας που ουσιαστικά παρενέβη και έκλεισε το θέμα πριν ανοίξει, τονίζοντας ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν κάνει μια συμφωνία αρχών και δεν θα κάνουν πίσω από τις κόκκινες γραμμές τους σε ιδεολογικό επίπεδο, στέλνοντας όμως παράλληλα μήνυμα πως “όσοι ονειρεύονται λήξη της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ”, ότι “θα ονειρεύονται μέχρι το 2019 και μπορεί και αργότερα”.

Τι είπε για τις προκλήσεις της Άγκυρας και τους Τούρκους στρατιωτικούς στον Έβρο

Παράλληλα, το κυβερνητικό στέλεχος έκανε λόγο για απώλεια ψυχραιμίας από την πλευρά της Τουρκίας.Ο υπουργός είπε ότι στην περιοχή των Ιμίων βρίσκεται συνεχώς ελληνική παρουσία και χθες δεν έγινε καμία πτήση τουρκικού ελικοπτέρου, κάνοντας παράλληλα λόγο για «τουρκική μονταζιέρα».

Για τους δύο Τούρκους στρατιωτικούς στον Έβρο ο ΥΕΘΑ είπε ότι θα αποφασίσει η ελληνική δικαιοσύνη.

Αναφορικά με την διαπραγμάτευση, ο υπ. Άμυνας είπε ότι η νίκη της Κυβέρνησης είναι ότι «χωρίς να παρθεί κανένα μέτρο, έχουμε αλλαγή της πολιτικής λιτότητας και της στάσης της Ευρώπης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα