Απεβίωσε στα 146 του ο γηραιότερος άνθρωπος του πλανήτη

Ακόμα και οι μαθουσάλες έχουν τελικά ημερομηνία λήξης, με τον φερόμενο ως γηραιότερο άνθρωπο του πλανήτη να αφήνει την τελευταία του πνοή πριν από μερικές ημέρες, ενώ διένυε το 146ο έτος της ζωής του.

Ο Ινδονήσιος Σοντιμέτζο, γνωστός στην πόλη Σράγκεν, όπου ζούσε, ως Μπα Γκότο γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1870, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναγράφονται στην ταυτότητα που είχε εκδώσει η κυβέρνηση. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η ημερομηνία γέννησής του είχε εξακριβωθεί από τις τοπικές υπηρεσίες, στην κεντρική Ιάβα.

Όπως δήλωσε ένας εκ των εγγονών του, πριν από μία εβδομάδα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, καθώς η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί. «Το πρόβλημα ήταν ότι δεν ήθελε ούτε να φάει ούτε να πιει» είπε ο Σουριάντο. Ο παππούς ζητούσε επίμονα να επιστρέψει στο σπίτι του και λίγες ημέρες αργότερα πέθανε. Η κηδεία του τελέστηκε την Δευτέρα σε κοιμητήριο της πόλης του.

Το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, πάντως, δεν τον αναγνωρίζει ως τον γηραιότερο άνθρωπο που έζησε ποτέ, καθώς σε αυτή τη θέση κατατάσσει τη Γαλλίδα Ζαν Καλμάν, η οποία πέθανε το 1997 σε ηλικία 122 ετών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα