Αποζημιώσεις 900.000 ευρώ στους δήμους για τις πλημμύρες

Αποζημιώσεις στους δήμους για την αντιμετώπιση των ζημιών  από τις  πλημμύρες  της περασμένης Παρασκευής δόθηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Το συνολικό ποσό  φτάνει στα 900.000 ευρώ.  

«Τα χρήματα θα δοθούν στους δήμους και εκείνοι θα τα αξιοποιήσουν κατά το δοκούν, για τις φυσικές καταστροφές σε δημόσιους χώρους αλλά και στους δημότες», δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος.

Παράλληλα, το βράδυ της Κυριακής  ο υπαρχηγός της πυροσβεστικής, Χαράλαμπος Αφάλης, παρέδωσε στον υπουργό Εσωτερικών τον τελικό απολογισμό των καταστροφικών πλημμυρών, προκειμένου να αρχίσει όσο πιο σύντομα η αποκατάσταση των ζημιών και η αποζημίωση των πληγέντων.

Σύμφωνα με τον απολογισμό, καταγράφηκαν ζημιές σε 580 ακίνητα και 168 οχήματα από συνολικά 25 δήμους. Ήδη τα στοιχεία βρίσκονται στα χέρια των αρμοδίων των δήμων, έτσι ώστε να διευκολυνθούν στην άμεση έκδοση του πρώτου έκτακτου βοηθήματος.

 Ποιοι είναι οι δήμοι 

Ειδικότερα, οι δήμοι στους οποίους έχουν καταγραφεί ζημιές από την Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι: Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Αγίας Βαρβάρας, Αθηναίων, Αιγάλεω, Αμαρουσίου, Ασπροπύργου, Αχαρνών, Γαλατσίου, Διονύσου, Δραπετσώνας – Κερατσινίου, Ελευσίνας, Ιλίου, Κορυδαλλού, Μεταμόρφωσης, Μάνδρας, Μεγαρέων, Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδώνας, Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Πειραιά, Περιστερίου, Πετρούπολης, Σαλαμίνας, Χαϊδαρίου και Χαλανδρίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα