«Απροκάλυπτα τα ψέματα του Τσίπρα»

«Η λαϊκίστικη φρασεολογία του κ. Τσίπρα θυμίζει όλο και περισσότερο την ολέθρια για τον τόπο στάση του 2015. Τζογάρει την τύχη της χώρας παίζοντας τα ρέστα του ελπίζοντας να κερδίσει έστω και μερικούς ακόμα μήνες εξουσίας». Με αυτό τον τρόπο σχολίασαν στη Ν.Δ. την υψηλών τόνων ομιλία του Πρωθυπουργού προς την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μία ομιλία που – όπως ανέμεναν στη Συγγρού – αναλώθηκε σε επιθέσεις προς το ΔΝΤ, τη Νέα Δημοκρατία μαζί με λίγες τζούρες… Παπασταύρου.
Στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ήδη από το βράδυ του Σαββάτου είχε κάνει λόγο για δραματοποίηση εκ μέρους του Πρωθυπουργού, βλέπουν τον κ. Τσίπρα να ανεβάζει τους τόνους με δύο επιδιώξεις: αφενός να εμφανιστεί ότι ο ίδιος έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αφετέρου να συσπειρώσει την κομματική του βάση και την κοινοβουλευτική του ομάδα ενόψει των μέτρων που καλείται να ψηφίσει.
«Φτάνει πια το σανό» σχολίαζε, με όρους διαδικτύου, στέλεχος της Συγγρού, κάνοντας λόγο για αποκάλυπτα ψέματα και προπαγάνδα από πλευράς Πρωθυπουργού. Επίσης, στη Συγγρού διαπιστώνουν μία αποστασιοποίηση, πλέον, του κ. Τσίπρα από τον «στόχο» της μείωσης του χρέους, που ούτως ή άλλως ουδεμία πραγματική επίδραση θα είχε στην ασκούμενη οικονομική πολιτική για την επόμενη 6ετία. Εκτιμούν, δηλαδή, ότι ο Πρωθυπουργός επιλέγει ως εχθρό το ΔΝΤ (παρόλο που το ταμείο ζητά λιγότερα μέτρα λιτότητας και χαμηλότερους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος) προκειμένου να ανεβάσει τους τόνους και, παράλληλα, να επαναβεβαιώσει την πλήρη ταύτισή του με το Βερολίνο, προσδοκώντας σε πολιτική στήριξη τους μήνες που ακολουθούν.
Την ίδια στιγμή, στο επιτελείο της Ν.Δ. υπάρχει και προβληματισμός καθώς η προσπάθειά τους να εξηγήσουν την πραγματικότητα ως προς το ΔΝΤ, σε συνδυασμό με την προχειρότητα και βιασύνη που επέδειξαν πολλά και κορυφαία στελέχη, απειλεί να βάλει ξανά το κόμμα σε θέση απολογούμενου έναντι του λαϊκισμού του κ. Τσίπρα. Με απλά λόγια οι «μερκελιστές» του παρελθόντος μετατρέπονται σε «ΔΝΤιστές», κάτι που προφανώς θα πρέπει να διαχειριστεί η ηγεσία του κόμματος.
Η πλατφόρμα
Στο μεταξύ για συμμετοχή-ρεκόρ 126.000 Νεοδημοκρατών στις εσωκομματικές κάλπες της περασμένης Κυριακής μιλούν στη Συγγρού. O πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αρκείται στη διαφαινόμενη πολιτική νίκη του κόμματός του, όπως αποτυπώνεται σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που η μία μετά την άλλη δείχνουν να διευρύνεται το προβάδισμα που έχει αποκτήσει έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και μέσα από ανοίγματα σε όλο το εύρος της ελληνικής κοινωνίας, που πυκνώνουν ενόψει του επικείμενου Συνεδρίου, το οποίο συνέρχεται το τριήμερο 22 με 24 Απριλίου, επιδιώκει να δημιουργήσει «συνθήκες πολιτικής κυριαρχίας» για την παράταξή του.
Στο πλαίσιο αυτό, μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας σε εκδήλωση για την ηλεκτρονική πλατφόρμα δράσης «Συμμετέχω στη ΝΔ», που παρουσιάστηκε από τον αναπληρωτή γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε με έμφαση τη μεγάλη συμμετοχή των μελών του κόμματος στις εσωκομματικές εκλογές της περασμένης Κυριακής για την ανάδειξη συνέδρων καθώς και προέδρων και μελών στα συμβούλια των 330 Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων που, όπως σημείωσε, πιστοποιεί την ανοδική πορεία του κόμματος.
Σύμφωνα με στοιχεία, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν από τη Συγγρού, η συμμετοχή στις εσωκομματικές διαδικασίες έφθασαν σε αριθμό-ρεκόρ, καθώς ψήφισαν 126.000 Νεοδημοκράτες που ανέδειξαν 2.436 συνέδρους, στέλνοντας, ταυτόχρονα, ισχυρό μήνυμα ανανέωσης, αφού το 65% των στελεχών που εξελέγησαν πρόεδροι στις τοπικές οργανώσεις είναι νέα στελέχη.
Με την ηλεκτρονική πλατφόρμα «Συμμετέχω στη ΝΔ» επιχειρείται να ενισχυθεί έτι περαιτέρω η ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού, καθώς στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι, όπως τόνισε ο κ. Αυγενάκης, «να φέρει τους πολίτες, με τις ιδέες και τις προτάσεις τους, πιο κοντά στη Νέα Δημοκρατία», εντείνοντας τα ανοίγματα του κόμματος στην κοινωνία.
«Είμαστε σε μια καλή πολιτική συγκυρία για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά σε μια πολύ προβληματική συγκυρία για τον τόπο», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επικαλέστηκε τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, που «δείχνουν ότι έχουμε καταφέρει μια σημαντική διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μονίμως θα διευρύνεται». Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε, όμως, ότι «η κατάσταση στην κοινωνία είναι δραματική», καθώς την ίδια στιγμή που οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και δανειστές «καρκινοβατούν», «γίνονται, για άλλη μια φορά, αντικείμενο επικοινωνιακών παιχνιδιών, όπως αυτά τα οποία βιώσαμε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε».
Όπως είπε, η ΝΔ έχει απέναντί της τον ΣΥΡΙΖΑ, «ένα κόμμα, το οποίο είναι απαξιωμένο στη συνείδηση των πολιτών και έναν πρωθυπουργό, ο οποίος έχει πει τα μεγαλύτερα ψέματα, αν όχι από συστάσεως ελληνικού Κράτους, αλλά σίγουρα από τη Μεταπολίτευση και μετά». Και αφού παρατήρησε ότι «οι πολίτες, εκ των πραγμάτων, είναι καχύποπτοι απέναντι και στα παραδοσιακά κόμματα», υπογράμμισε ότι «χρέος της ΝΔ είναι να αρθρώσει έναν πειστικό πολιτικό λόγο και να πείσει τους πολίτες ότι μόνο αυτή μπορεί να αποτελέσει τη διέξοδο για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα