“Αρχίζουμε να βλέπουμε λιμάνι και είναι κρίμα να βουλιάξουμε το καράβι”

Στους κινδύνους που εγκυμονεί μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης. Ο υποψήφιος με τη Ν.Δ. στη Β΄ Αθήνας μιλώντας στον realfm 97,8 απάντησε μεταξύ άλλων και στο ερώτημα αν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου το κόμμα έχει στρίψει το τιμόνι του λίγο πιο δεξιά, με αφορμή ότι στον δημόσιο λόγο του κυριαρχούν στελέχη που προέρχονται από δεξιότερους σχηματισμούς.
«Είναι λογικό μεταξύ μας να υπάρχουν ενίοτε διαφορετικές τοποθετήσεις ή διαφορετικό ύφος στην εκφορά του λόγου μας. Είναι ένα μεγάλο κόμμα η Ν.Δ., αλλά νομίζω ότι τον τόνο τον δίνει η καραμανλική και φιλελεύθερη παράδοση της Ν.Δ. Είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να πορευτούμε με αυτόν τον τρόπο, αυτή είναι η προστιθέμενη αξία της Ν.Δ. και η χρησιμότητά της και στο μέλλον, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών. Είναι ένας βασικός πυλώνας του πολιτικού συστήματος, είναι το κατεξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα της Ελλάδας», απάντησε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Και πρόσθεσε: «Το κόμμα που και τώρα, τα τελευταία 2,5 χρόνια, πάλεψε πληρώνοντας πολιτικό κόστος για να μείνει η Ελλάδα όρθια και δυνατή και προσπαθώντας με δυσκολίες και διαφωνίες με το ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις. Συγκεκριμένο και μετρήσιμο έργο. Το καράβι της Ελλάδας ήταν σε μεγάλη φουρτούνα, το μεγαλύτερο κομμάτι το περάσαμε. Αρχίζουμε να βλέπουμε το λιμάνι, οι προβλέψεις των διεθνών οργανισμών για εφέτος και του χρόνου μιλούσαν για ανάπτυξη 3%, επομένως κάθε χρόνο 150 χιλιάδες θέσεις εργασίας και είναι κρίμα να αφήσουμε το καράβι να βουλιάξει μπροστά στο λιμάνι».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα