“Ας κρατήσουν την ψυχραιμία τους”

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε ο ιδιότυπος διάλογος των “3” πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ, που ηγούνται της “Ώρας αποφάσεων” με την Χαριλάου Τρικούπη. Η επιστολή που απέστειλαν οι τρεις πρώην υπουργοί σχολιάστηκε με αλγεινό τρόπο από το ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα οι τρεις πρώην υπουργοί να δώσουν την δική τους απάντηση στους κύκλους της Χαριλάου Τρικούπη. Με ανακοίνωσή τους εξηγούν ότι δεν έθεσαν ως «ως εναρκτήρια προϋπόθεση τη διάλυση κομμάτων όπως τελείως παραπλανητικά και ψευδώς ισχυρίζονται οι δήθεν ανώνυμοι κύκλοι» αλλά την «παύση της πολιτικής τους λειτουργίας ως αυτονόητη και λογική κατάληξη ΜΕΤΑ τη δημιουργία του Νέου Ενωμένου Προοδευτικού Κινήματος». Καλούν δε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να ξαναδεί ψύχραιμα την πρότασή τους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ώρας Αποφάσεων:
«Σε μια στιγμή που η χώρα και οι πολίτες χρειάζονται όσο ποτέ άλλοτε πνεύμα δημιουργικής ανατροπής και ενότητας, πιστεύουμε ότι τα υβριστικά σχόλια πανικού ανώνυμων κύκλων για την πρότασή μας δεν εκφράζουν το ΠΑΣΟΚ.
Εμείς αναλάβαμε την ευθύνη και καταθέσαμε μία ολοκληρωμένη πρόταση, δημόσια και καθαρά. Δεν χωρίσαμε τα κόμματα και τους φορείς σε προσκαλούντες και προσκαλούμενους. Να συνδιαμορφώσουμε επιθυμούμε.
Επίσης δεν θέσαμε ως εναρκτήρια προϋπόθεση τη διάλυση κομμάτων όπως τελείως παραπλανητικά και ψευδώς ισχυρίζονται οι δήθεν ανώνυμοι κύκλοι. Θέσαμε ζήτημα παύσης της πολιτικής τους λειτουργίας ως αυτονόητη και λογική κατάληξη ΜΕΤΑ τη δημιουργία του Νέου Ενωμένου Προοδευτικού Κινήματος.
Θα ήταν σκόπιμο να ξαναδιαβάσουν ψύχραιμα την πρότασή μας με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον της χώρας και των προοδευτικών πολιτών κι όχι το άγχος για τη διατήρηση προσωπικών ρόλων.
Εμείς θα αναμένουμε τις επίσημες απαντήσεις των οργάνων των κομμάτων και των σχηματισμών».
Το σχόλιο
Νωρίτερα, κύκλοι της Χ. Τρικούπη είχαν απαντήσει με ειρωνικό και οργισμένο άτυπο σχόλιο στις προτάσεις που κατέθεσαν για την Κεντροαριστερά η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης και ο Γιάννης Ραγκούσης.
Όπως αναφέρει το σχόλιο, η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση του χώρου και τη ανάδειξή του σε ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία και αυτές οι πρωτοβουλίες αποδίδουν καρπούς.
Στο σχόλιο του ΠΑΣΟΚ τονίζεται: «Η πρόσκλησή μας σε κόμματα και συλλογικότητες είναι ανοικτή. Όποιος πιστεύει στην αναγκαιότητα αυτή μπορεί να συμμετάσχει. Προσκλήσεις προς κοινοβουλευτικά κόμματα από μεμονωμένα πρόσωπα χωρίς κοινωνική αναφορά, που θέτουν όρους και προϋποθέσεις για άμεση διάλυσή τους, πέρα από γραφικές είναι θρασείς, απαράδεκτες, ελιτίστικες και διασπαστικές. Δεν έχουν στόχο την ενότητα και την αναγέννηση του χώρου, γι’ αυτό και δεν ενδιαφέρουν τον κόσμο της παράταξης που τους έχει γυρίσει την πλάτη. Υπηρετούν αλλότριους σκοπούς».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα