Γερμανός Πρόεδρος: Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

Στην Αθήνα για διήμερη επίσκεψη βρίσκεται ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ και με αφορμή την παρουσία του στη χώρα μας παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Καθημερινή. Ο Γερμανός Πρόεδρος εξέφρασε  την ανάγκη να συνεχίσει η Ελλάδα τις μεταρρυθμίσεις, ώστε αυτές να φέρουν οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή, αναγνωρίζοντας τις στερήσεις που έχουν υποστεί οι πολίτες έως σήμερα.

“Εχω την πεποίθηση ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναγνωρίζει πόσες μεταρρυθμίσεις έχει ήδη υλοποιήσει η Ελλάδα και πόσο μεγάλη προσπάθεια κρύβεται πίσω από αυτό. Είναι κάτι που κι εγώ θέλω να το αναγνωρίσω ρητά με την επίσκεψή μου. Γνωρίζω τι στερήσεις συνεπάγονται η πολυετής κρίση, οι μεταρρυθμίσεις και οι περικοπές για πολύ κόσμο στην Ελλάδα. Εξάλλου, η κρίση έχει και μία ανθρώπινη διάσταση.

Ωστόσο, η Ελλάδα δεν έχει φτάσει ακόμη στο τέλος της διαδρομής. Θα χρειαστούν επιπρόσθετες μεταρρυθμίσεις, ακόμη κι εάν οι οικονομικοί δείκτες βελτιώνονται. Το ζητούμενο είναι οι μεταρρυθμίσεις να επιφέρουν μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη και ταυτόχρονα κοινωνική συνοχή”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Γερμανίας.

Ο 61χρονος σοσιαλιστής πολιτικός υποστηρίζει με σθένος την ανάγκη ολοκλήρωσης της ευρωπαϊκής ενοποίησης, εκτιμά δε ότι η ενίσχυση της Ευρώπης αποτελεί την απάντηση στις αποστάσεις που θέλει να πάρει ο πρόεδρος των ΗΠΑ από την παραδοσιακή διατλαντική συμμαχία.

Αποδοδοκιμάζει  την επιθετική ρητορική της Τουρκίας

Τέλος, αποδοκιμάζει ως “απαράδεκτη και αναξιοπρεπή” την επιθετική ρητορική της Τουρκίας, τονίζει όμως ότι “δεν πρέπει να γκρεμίζουμε τις γέφυρες που μας συνδέουν”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα