Γιέπες: «Όλοι οι αντίπαλοι είναι ισχυροί…»

Ίσες αποστάσεις απ’ όλους τους αντιπάλους κράτησε ο Μάριο Γιέπες, τον οποίο η Εθνική Ελλάδας θα κληθεί να αντιμετωπίσει στη φάση των ομίλων του Μουντιάλ της Βραζιλίας, στον αγώνα με την Κολομβία.

Ο έμπειρος στόπερ μίλησε για την προετοιμασία της ομάδας του, ενώ αναφέρθηκε και στην αγωνία όλων για την τελική επιλογή της αποστολής:
«Η επιστροφή μου στην Εθνική ομάδα ήταν μεγάλη χαρά, καθώς είμαστε μία δεμένη ομάδα, με σεβασμό ο ένας για τον άλλον. Είμαστε άλλωστε γνωστοί οι περισσότεροι, εδώ και χρόνια. Έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια μαζί. Όταν διασταυρώνονται τα βλέμματά μας, καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον. Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε.

Τα φιλικά παιχνίδια είναι κρίσιμα γιατί θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτά που θέλει ο προπονητής μας. Πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας. Πρέπει να κάνουμε σωστά την δουλειά μας στο γήπεδο. Βέβαια, σε ένα τέτοιο τουρνουά όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο, το πρώτο παιχνίδι είναι πολύ σημαντική.

Πρέπει να είμαστε ήρεμοι. Έχουμε τρία σημαντικά παιχνίδια, τα οποία πρέπει να κερδίσουμε. Φυσικά, όσο πλησιάζει η ώρα να ταξιδέψουμε στην Βραζιλία, ο ενθουσιασμός μεγαλώνει. Ξαναλέω όμως, ότι θα πρέπει να μείνουμε ήρεμοι, συγκεντρωμένοι και να απολαύσουμε την εμπειρία αυτή.

Όλοι οι αντίπαλοι είναι ισχυροί, δεν μπορείς να υποτιμήσεις κανένα. Είναι ένας δυνατός όμιλος. Και οι τέσσερις ομάδες έχουν προσδοκίες και θέλουν να πάνε όσο πιο μακριά γίνεται.

Υπάρχει αγωνία στους παίκτες και σίγουρα κάποιοι θα λυπηθούν όταν θα μείνουν εκτός. Είμαστε μία μεγάλη οικογένεια και θα λυπηθούμε το ίδιο για όποιον δεν θα είναι μαζί μας στην Βραζιλία.

Έχουμε εκτιμήσει την προσπάθεια που καταβάλει ο Φαλκάο όλο αυτό το διάστημα για να είναι μαζί μας και να μάθει αν μπορεί να είναι στην τελική 23άδα. Σίγουρα αυτό πρέπει να μετρήσει. Ελπίζω το ιατρικό επιτελείο να πάρει την καλύτερη απόφαση, όποια και αν είναι αυτή. Εμείς, οι συμπαίκτες του δηλαδή, θα είμαστε στο πλευρό του για να τον υποστηρίξουμε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα