“Γιατί να μην μπορεί η Ελλάδα να γίνει η Ελβετία του Νότου;”

Στο πλευρό των εταιριών που παράγουν φάρμακα στην Ελλάδα στέκεται το υπουργείο Υγείας. Ο αρμόδιος υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής έδωσε το παρών στην εκδήλωση της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και παρουσίασε την “αντιβίωση” που μπορεί να καταπολεμήσει τα “μικρόβια” της ελληνικής οικονομίας.

“Η “αντιβίωση” που χρειαζόμαστε τώρα λέγεται ανάπτυξη και η ανάπτυξη μπορεί να έρθει μέσα από την παραγωγή φαρμάκου στην χώρα μας. Διαθέτουμε υποδομές, τεχνογνωσία, επιστημονικό δυναμικό. Γιατί να μην μπορεί η Ελλάδα να γίνει η Ελβετία του Νότου;” διερωτήθηκε ο κ. Κουρουμπλής, απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους της εγχώριας Φαρμακοβιομηχανίας και προσκαλώντας τους σε “μία γόνιμη δημιουργική συνεργασία, χωρίς τερτίπια και αιφνιδιασμούς”.

” Η κυβέρνηση αυτή τοποθετείται με καθαρό τρόπο απέναντι στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας” τόνισε ο υπουργός Υγείας και, προς επίρρωση της έμφασης που δίνει η κυβέρνηση, μετέφερε στους φαρμακοβιομηχανους ” τον εγκάρδιο χαιρετισμό του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που σε μια πολυ δυσκολη φάση για την πατρίδα μας επιχειρεί στο μέτωπο της Ευρώπης”.

“Θέλουμε να στηρίξουμε τις εταιρίες και τις βιομηχανίες που θα παράγουν φάρμακα στην Ελλάδα” είπε ο κ. Κουρουμπλής, επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς το σενάριο που είχε παρουσιάσει το Πρώτο Θέμα, περί μειωμένου rebate ( αναγκαστική έκπτωση επι του τζίρου κάθε εταιρίας) με βάση την “εθνικότητα” του φαρμάκου.

Επιπλέον, ο υπουργός Υγείας έστειλε σαφές μήνυμα και στις ξένες φαρμακευτικές εταιρίες αναφερόμενος σε “ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα καθοριστεί”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα