Για πάντα στην Ελλάδα οι Ολυμπιακοί Αγώνες!

 

 

Το Φεστιβάλ Ιδεών του Άσπεν στο Κολοράντο των ΗΠΑ διεξάγεται κάθε καλοκαίρι από το 2005 κι έπειτα, όταν και θεσπίστηκε. Σε αυτό καλούνται προσωπικότητες από όλον τον κόσμο που συζητούν ιδέες για το καλό της ανθρωπότητας, για το καλό κάποιων τοπικών κοινωνιών, για το γενικότερο καλό εν πάση περιπτώσει.

Ομιλήτρια, λοιπόν, υπήρξε και η… φιλενάδα μας Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία βομβαρδίστηκε με ιδέες τις οποίες κλήθηκε να σχολιάσει και μία από αυτές αφορούσαν στην Ελλάδα και στην οικονομία της. Η ιδέα μιλούσε για τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων για πάντα στη χώρα μας –καθώς υπάρχουν ήδη όλες οι εγκαταστάσεις – με τη δημοσιογράφο που εξαπέλυσε την ιδέα στη Λαγκάρντ να θεωρεί ότι έτσι θα τονωθεί οι οικονομία της Ελλάδας σε μεγάλο βαθμό.

Η εκπρόσωπος του ΔΝΤ έκρινε εξαιρετική την ιδέα, αν και στην αρχή έδειξε να προβληματίζεται, λέγοντας πως δύσκολα θα δεχθούν τα μέλη της Ολυμπιακής Επιτροπής κάτι τέτοιο, καθώς οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες χαρακτηρίζονται από την πολυπολιτισμικότητα που μπορεί να εκφραστεί μόνο αν τελούνται σε διαφορετικές χώρες.

Προφανώς κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο – ή μάλλον απίθανο – και μάλλον η Λαγκάρντ θα έχει ήδη ξεχάσει την ιδέα της αφελούς αμερικανίδας δημοσιογράφου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα