Κορκίδης: Υπαρξη μικρομεσαίων επιχειρηματιών σε εκλόγιμες θέσεις στις ευρωεκλογές

Την πρότασή του να υπάρξουν μικρομεσαίοι επιχειρηματίες σε εκλόγιμες θέσεις στις ευρωεκλογές κατέθεσε, μέσω επιστολής, ο Βασίλης Κορκίδης.

«Κάθε πολιτικός συνδυασμός να έχει σε εκλόγιμη θέση στις ευρωεκλογές από έναν υποψήφιο μικρομεσαίο της ελληνικής αγοράς» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ. Όπως εξηγεί ο ίδιος, οι ευρωεκλογές σε αντίθεση με τις εθνικές εκλογές, όπου ο καθένας μπορεί να ψηφιστεί ως υποψήφιος στα δεκάδες ψηφοδέλτια κομμάτων και κινημάτων, δεν δίνουν αυτή τη δυνατότητα και οι υποψήφιοι εκλέγονται με λίστα προτίμησης, που ουσιαστικά είναι μια αυστηρή επιλογή του κάθε πολιτικού κόμματος.

«Επειδή όμως δεν συνηθίζεται στις επιλογές να προτιμούνται εκπρόσωποι μικρομεσαίων, σημειώνει ο κ. Κορκίδης, πρέπει οι επίσημοι παραγωγικοί φορείς να ζητήσουμε από όλα τα πολιτικά κόμματα τη συμπερίληψη σε πιθανή εκλόγιμη θέση στο συνδυασμό που θα καταρτίσουν για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές, προσώπων από τον επιχειρηματικό κόσμο, που να ενστερνίζονται την αναγκαιότητα ύπαρξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας».

Σε περίπτωση που ως συνήθως μας αγνοήσουν, συνεχίζει ο ίδιος, προτιμώντας για άλλη μία φορά, σε καλύτερη σειρά προτεραιότητας γνωστά ονόματα καταξιωμένων καλλιτεχνών, αθλητών, κ.α., τότε ίσως θα πρέπει οι άνθρωποι της αγοράς, οι άνθρωποι των Επιμελητηρίων, οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων, τα μέλη των εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων να τολμήσουμε να επιλέξουμε υποψήφιους, που θα στηρίξουμε από κοινού. Με δεδομένο μάλιστα το μέτρο του 4,7% θα μπορέσουμε με μεγάλες πιθανότητες να εκλέξουμε, τουλάχιστον έναν άξιο και ικανό εκπρόσωπο μας.

«Πιστεύω ότι μια τέτοια πράξη σε κάθε εκδοχή της θα ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα, ενώ θα έχει ως αποτέλεσμα να ενισχύσει την εκπροσώπηση των απόψεων και των θέσεων της ελληνικής μεσαίας τάξης και επιχειρηματικότητας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα εμπλουτίσει τις προγραμματικές αιχμές, θα ενσωματώσει με καλύτερο τρόπο την οπτική της ελληνικής αγοράς και θα δείξει, σε συμβολικό επίπεδο, τη βούληση της ελληνικής κοινωνίας για έξοδο από την κρίση» καταλήγει η δήλωση του κ.Κορκίδη.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα