Γκέκας: «Επί ίσοις όροις η μάχη για την πρόκριση»

Επί ίσοις όροις και από τους τέσσερις αντιπάλους θα δοθεί, σύμφωνα με τον Φάνη Γκέκα, η μάχη για την πρόκριση στον όμιλο της Εθνικής ομάδας, στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ο διεθνής επιθετικός μίλησε, επίσης, για την εμπειρία του από την Τουρκία, για το συμβόλαιό του που λήγει το καλοκαίρι, αλλά και για το ελληνικό πρωτάθλημα. Ας δούμε τι δήλωσε: «Η Κόνιασπορ δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα την παραμονή, όμως πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Είχα βρει ρυθμό στον δεύτερο γύρο του τουρκικού πρωταθλήματος και, όπως πάντα, κάτι συμβαίνει. Ξεπέρασα πλήρως τον τραυματισμό μου και το Σάββατο γύρισα, σκόραρα και κερδίσαμε ένα σημαντικό ματς. Δεν θα πω ότι είμαι ευχαριστημένος από αγωνιστικής πλευράς. Δεν είπα, όμως, ποτέ ότι θέλω να φύγω ή να πάω κάπου. Δεν υπήρξε τέτοιο θέμα. Τον Δεκέμβριο ήρθε η Γκρασχόπερς και με ζήτησε. Η ομάδα μου είπε όχι. Αγωνιστικά δεν είμαι ικανοποιημένος για τον ρυθμό που είχα, όμως με την έλευση των καινούργιων παικτών, που ήρθαν τον Γενάρη, κατάφερα να βελτιωθώ.

Ο Αλεξάντερ Χλεμπ είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για την αξία του, αλλά με βοηθάει αρκετά στο παιχνίδι μου. Δεν έχει αλλάξει κάτι, όμως στον πρώτο γύρο δεν είχαμε το δεκάρι και τώρα έχουμε τον Χλεμπ και η ομάδα έχει αλλάξει αγωνιστικό στιλ. Ο Χλεμπ μπήκε αμέσως στην ομάδα και έδειξε την αξία του. Το τουρκικό πρωτάθλημα δεν είναι ότι μου πάει. Το θέμα είναι ότι προσπαθώ και θέλω να παίξω ποδόσφαιρο. Αν δεν το ήθελα, δεν θα πήγαινα καλά. Κάποιοι λένε ότι είναι εύκολο, αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν είναι Αγγλία, Γερμανία ή Ισπανία, όμως οι τουρκικοί σύλλογοι έχουν δυναμώσει αρκετά. Κάθε Κυριακή όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Δεν είναι απωθημένο για εμένα, όμως πιστεύω ότι μπορώ να παίξω σε οποιαδήποτε από τις μεγάλες ομάδες της Τουρκίας. Δεν έχω μιλήσει με την ομάδα μου ή με κάποιον άλλο σύλλογο. Εκείνο που θέλω είναι να είμαι υγιής και να καταφέρω να είμαι στην αποστολή με την Εθνική στο Μουντιάλ της Τουρκίας».

Στην Ελλάδα θα επέστρεφα μόνο για την Λάρισα και να κλείσω σε αυτή την καριέρα μου, όμως εκείνο που θέλω είναι να τελειώσω αγωνιζόμενος στο εξωτερικό. Στόχος της Εθνικής μας είναι οπωσδήποτε η πρόκριση στην επόμενη φάση. Από εκεί και πέρα, και οι τέσσερις ομάδες διεκδικούν επί ίσοις όροις την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωση. Η Κολομβία είναι πολύ μεγάλη ομάδα, δυναμική και δεν έχει μεγάλη εμπειρία από τέτοιες διοργανώσεις. Δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει με τον Φαλκάο. Η Ακτή Ελεφαντοστού είναι μία ομάδα με αρκετά καλούς παίκτες που παίζουν σε πολύ γνωστούς συλλόγους, όμως έχει φανεί πως όταν μαζεύονται δεν έχουν την ίδια καλή απόδοση. Οι Ιάπωνες είναι μηχανάκια και έχουν πολύ καλό ρυθμό, τον οποίο εκμεταλλεύονται για να πιέσουν τον αντίπαλό τους. Έχουμε πολύ χρόνο ακόμα, έχουμε τρεις μήνες για το Μουντιάλ και ο προπονητής θα βρει τον τρόπο για να πετύχουμε τον στόχο μας. Για το αν θα είμαι στην αποστολή, αυτό θα το κρίνει ο προπονητής. Θέλω να είμαι έτοιμος, να έχω αγωνιστικό ρυθμό και να ταξιδέψω στην Βραζιλία. Την επιλογή, όμως, θα την κάνει ο προπονητής.

Υπάρχουν εκπλήξεις στο φετινό πρωτάθλημα στην Ελλάδα, όπως ο Παναιτωλικός και ο Πανθρακικός. Είναι από τις καλές ομάδες, ασχέτως αν δεν είναι στα πλέι οφ. Επίσης, πολύ καλή παρουσία έχουν ο Αστέρας και ο Ατρόμητος, οι οποίοι μαζί με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό συμπληρώνουν την τετράδα των πλέι οφ. Ο Πανθρακικός έχει δουλέψει αρκετά με τον Άκη Μάντζιο. Δυσάρεστη έκπληξη είναι για μένα ο Άρης, ο οποίος είναι ένας μεγάλος σύλλογος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα