«Δεν διαφαίνεται η αισιοδοξία που εκπέμπει η κυβέρνηση»

Στο επίκεντρο των δηλώσεων του Γιώργου Σταθάκη στον realfm 97,8 βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας το ζήτημα του χρηματοδοτικού κενού.

«Είναι “κοντός ψαλμός αλληλούια”. Διότι τον Μάιο, τώρα, θα γίνει η αναθεώρηση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Εκεί θα αποτυπωθεί το διαφορετικό σενάριο, με την επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου αναφορικά με την περίοδο 2014-2020, με ενδιάμεσο στόχο φυσικά το 2018. Το χρηματοδοτικό κενό είναι ήδη αποτυπωμένο εκεί, δεν είναι καινούργιο», ανέφερε ο βουλευτής και τομεάρχης ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:«Η κυβέρνηση για να ισχυριστεί αυτό που ισχυρίζεται θα πρέπει να μετατοπίσει τις υποθέσεις του Μεσοπρόθεσμου, αυξάνοντας τον ρυθμό ανάπτυξης παραπάνω από αυτόν που έχει αποτυπωθεί».

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, «επειδή είναι αισιόδοξο το σενάριο, όπως έχει αποτυπωθεί και έχει μείνει πίσω ο ρυθμός ανάπτυξης -σας υπενθυμίζω ότι η ύφεση έπρεπε να είχε σταματήσει 1,5 χρόνο πριν και οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης που προβλέπει είναι πολύ υψηλοί. Η αισιοδοξία που εκπέμπει η κυβέρνηση δεν διαφαίνεται, παρά μόνο αν φτιάξει ένα πολύ “φιλόδοξο” σχέδιο τόσο για τον ρυθμό ανάπτυξης όσο και τα δημοσιονομικά μεγέθη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα