«Δεν θα πρέπει να κάνει βήμα έξω από τη φυλακή ο Σάββας Ξηρός»

Nέο ηχηρό μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση στέλνουν οι ΗΠΑ αναφορικά με την υπόθεση του Σάββα Ξηρού και την ενδεχόμενη αποφυλάκισή του αρχιτρομοκράτη της 17Ν , όπως προβλέπει το νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Ντέιβιντ Πιρς, απαντώντας σε ανάρτηση στο Twitter του δημοσιογράφου των Financial Times Peter Spiegel, στην οποία περιλαμβανόταν video από τη συνέντευξη Τσίπρα, στην οποία υπεραμυνόταν το σχετικό νομοσχέδιο , είπε ότι “ο Ξηρός δεν θα πρέπει να κάνει βήμα έξω από τη φυλακή, προτού εκτίσει την ποινή του”.

Στην επίμαχη συνέντευξη, ο πρωθυπουργός δήλωνε ότι δεν έχουμε χαλάσει τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ, συμπληρώνοντας πως το νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση των φυλακών δεν αφορά αποκλειστικά τον Σάββα Ξηρό.

Οι φυλακές πρέπει να αλλάξουν με ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Δεν μπορείς να κάνεις φωτογραφική αρνητική διάταξη για κάποιον, τόνιζε, προσθέτοντας ότι “πρέπει να δείξουμε ότι η Δημοκρατία δεν εκδικείται και δεν φοβάται”.

Είναι η πρώτη δημόσια αντίδραση των ΗΠΑ μετά την τηλεοπτική συνέντευξή του Ελληνα Πρωθυπουργού ο οποίος είπε πως η διάταξη έχει ανθρωπιστική διάσταση και δεν είναι φωτογραφική.

Υποστήριξε ακόμη πως «η διάσταση απόψεων για την υπόθεση Ξηρού δεν έχει πλήξει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, ούτε και τη σύμπλευση των δύο χωρών στο θέμα της διαπραγμάτευσης για την οικονομία»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα