Δημοσιογράφος καλεί σε ομαδικό βιασμό της 16χρονης παλαιστίνιας Αχέντ Ταμίμι

Σε ομαδικό βιασμό της 16χρονης παλαιστίνιας, Αχέντ Ταμίμι, καλεί ο Ισραηλινός δημοσιογράφος Μπεν Γκάσπιτ, μέσω της εφημερίδας «Maariv». Η 16χρονη, η οποία θεωρείται σύμβολο του παλαιστινιακού αγώνα, συνελήφθη από τον στρατό του Ισραήλ επειδή χαστούκισε έναν στρατιώτη, ο οποίος εισέβαλε στο σπίτι της και πυροβόλησε τον αδερφό της, με αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα.

Μεταξύ άλλων, ο δημοσιογράφος έγραψε «Στην περίπτωση των κοριτσιών (σσ. εννοεί και την 16χρονη φυλακισμένη) θα πρέπει να καθοριστεί ένα τίμημα με κάποια άλλη ευκαιρία, στο σκοτάδι, χωρίς μάρτυρες και κάμερες».

Από την άλλη, ο υπουργός άμυνας Άβιγκντορ Λίμπερμαν, δήλωσε ότι «όποιος αγριεύει την μέρα, θα συλληφθεί τη νύχτα», προσθέτοντας ότι «όλοι όσοι ασχολούνται όχι μόνο με το κορίτσι αλλά και με τους γονείς του και τους γύρω τους δεν θα ξεφύγουν από αυτό που τους αξίζει».

Φυσικά, η φυλάκιση της Ταμίμι, έχει εξοργίσει την κοινή γνώμη ενώ στα social media κυκλοφορεί το hashtag #freeTamimi καθώς επίσης μαζεύονται υπογραφές για την απελευθέρωση της στην ιστοσελίδα της Avaaz.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα