Δρίτσας: «Το 2018 θα ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τους αδύναμους»

«Το επιδιώξαμε το 2017 και θα το επιδιώξουμε με μεγαλύτερη ένταση και το 2018, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα για την ενίσχυση κυρίως αυτών που πλήττονται περισσότερο», είναι το μήνυμα που στέλνει ο βουλευτής Α’ Πειραιώς τους ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρώην υπουργός εκτιμά ότι «διαμορφώνεται μια αρκετά αισιόδοξη προοπτική, η οποία στηρίζεται στην πραγματική και όχι επικοινωνιακή αξιολόγηση των δεδομένων. Πράγματι, οι στόχοι του προγράμματος επιτυγχάνονται και αυτό, βέβαια, έχει δυο όψεις. Η μία είναι αρνητική, γιατί οι στόχοι αυτού του προγράμματος, το ξέρουμε καλά, είναι επώδυνοι για την κοινωνία. Όμως, στη συγκυρία, δυστυχώς θα πω εγώ, αποτελούσε όρο για να πάμε παρακάτω και να μείνει ανοιχτός ο δρόμος, για μια άλλη πολιτική στο μέλλον. Το ζήτημα είναι ακριβώς, το τι σημαίνει “πάμε παρακάτω”».

Όπως εξηγεί ο κ. Δρίτσας «εφόσον επιβεβαιωθούν αυτές οι εκτιμήσεις, πραγματικά τον Αύγουστο του 2018 θα τελειώσει το πρόγραμμα και ταυτόχρονα έως τότε, με βάση αυτά τα δεδομένα, θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα έχουν προχωρήσει και οι συμφωνίες για τη ρύθμιση του χρέους. Ήδη, η συμφωνία του 2015 και κυρίως η συμφωνία μετά τη δεύτερη αξιολόγηση, όρισε ένα προωθητικό πλαίσιο».

Τέλος, υποστηρίζει ότι «έχουμε μπροστά μας έναν ορίζοντα, όπου στο τέλος του 2018, όχι μόνο θα έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, αλλά θα έχει διαμορφωθεί και ένα νέο περιβάλλον, αναφορικά με τις δεσμεύσεις που θα έχει η ελληνική οικονομία και ελπίζουμε ότι, οι αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία, θα αρχίσουν να ανατρέπονται. Αυτό, είναι κάτι το οποίο βήμα-βήμα το επιδιώκουμε, ήδη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα