Δύο συλλήψεις στην Ολλανδία για το φορτηγό με τις φιάλες αερίου

Η ολλανδική αστυνομία ανακρίνει έναν Ισπανό, ο οποίος συνελήφθη να μεταφέρει φιάλες αερίου με το φορτηγάκι του κοντά σε χώρο όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί συναυλία, η οποία ματαιώθηκε έπειτα από απειλή για τρομοκρατική επίθεση.

Ο άνδρας αυτός κρατείται στο Ρότερνταμ, όπου οι αρχές τον σταμάτησαν  την Τετάρτη, μέσα στο λευκού χρώματος όχημά του που έφερε ισπανικές πινακίδες.

Νωρίτερα η ισπανική αστυνομία είχε δώσει την πληροφορία στις ολλανδικές αρχές ότι υπάρχει πιθανός κίνδυνος επίθεσης στον χώρο Maassilo, όπου το καλιφορνέζινο ροκ συγκρότημα Allah-Las επρόκειτο να δώσει συναυλία.

Σύμφωνα με δικαστική αρχή το περιστατικό δεν συνδέεται με τις πρόσφατες επιθέσεις στην Ισπανία, ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται, όπως και η ανάκριση του οδηγού. Την ίδια ώρα το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Europa Press, επικαλούμενο πηγές της ισπανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, μετέδωσε ότι ο συλληφθείς στο Ρότερνταμ δεν έχει διασυνδέσεις με την τζιχαντιστική τρομοκρατία.

Στο φορτηγάκι βρέθηκαν «περί τις δύο» φιάλες αερίου, ενώ περίεργος κατά τις αρχές ήταν και ο τρόπος που οδηγούσε ο άνδρας.

Το πρωί η ολλανδική αστυνομία συνέλαβε για την ίδια υπόθεση και έναν 22χρονο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα