Εμείς ευρώ, αυτοί δραχμή

Το καλύτερο δώρο έκανε στον πρωθυπουργό ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με την εισήγηση του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα που έθεσε ο ηγέτης της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η ασίστ που ανέμεναν στο Μαξίμου για να θέσει το δίλλημα των ευρωεκλογών ο Αντώνης Σαμαράς.

Βέβαια ο πρωθυπουργός από τις αρχές του χρόνου είχε πει ότι στις ευρωεκλογές το διακύβευμα είναι για το εάν πραγματικά οι πολίτες με την ψήφο τους επιβεβαιώσουν ότι θέλουν να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και τότε είχε κατηγορηθεί από την Κουμουνδούρου. Τώρα μετά τα όσα εισηγήθηκε ο Λαφαζάνης το δίλλημα αποκτά μεγαλύτερη αξία και το σπουδαιότερο βάζει στην γωνία το θέμα Μπαλτάκου.

Έτσι στην ομιλία του για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει το δίλλημα και θα επιτεθεί με σφοδρότητα στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζοντας πως με τα όσα λένε ζημιώνουν πρώτα από όλα την χώρα, ενώ θα τους κατηγορήσει για κρυφή ατζέντα. Κι όπως λένε οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά ο πρωθυπουργός θα υψώσει τους τόνους υποστηρίζοντας πως ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ θα σημάνει βουτιά στο κενό και την αβεβαιότητα.

Όπως λένε κύκλοι του Μαξίμου «εάν δεν υπήρχε το αυτογκόλ του Μπαλτάκου, τότε η ΝΔ θα ήταν σίγουρα η νικήτρια των ευρωεκλογών, δεδομένου και του γεγονότος ότι οι θετικές ειδήσεις για την πορεία της οικονομίας άλλαξαν την εικόνα της χώρα στο εξωτερικό, ενώ στο εσωτερικό έχουν λειτουργήσει στο να είναι περισσότερο αισιόδοξοι οι πολίτες». Αυτό εξάλλου θα είναι και το κεντρικό νόημα της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ μέχρι τις ευρωεκλογές στις 25 Μαΐου. Ταυτόχρονα από το Μαξίμου τονίζουν πως οι καλές ειδήσεις που θα έρθουν το επόμενο διάστημα από την οικονομία θα αλλάξουν το κλίμα και θα δώσουν άλλον αέρα στο κυβερνών κόμμα.

Οι ευρωβουλευτές

Σε ότι αφορά το ευρωψηφοδέλτιο αν κι έχουν διαρρεύσει αρκετά ονόματα από το Μαξίμου υποστηρίζουν πως θα υπάρξουν εκπλήξεις, καθώς ο πρωθυπουργός κρατά κλειστά τα χαρτιά του. Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, με το οποίο ασχολήθηκε πάρα πολύ ο ίδιος προσωπικά ο Πρωθυπουργός και διαχειρίστηκε στο παρασκήνιο με διακριτικό τρόπο και ο διευθυντής του και εκ των έμπιστων συνεργατών του, Κ. Μπούρας, έχει τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά που θα ανέμενε κανείς, αφού υπάρχει το στοιχείο της έκπληξης.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές στη λίστα για την εκλογική μάχη θα είναι ο γνωστός καθηγητής της χειρουργικής Δ. Λινός, ο καθηγητής Ιατρικής Χρ. Στεφανάδης, ο μουσικοσυνθέτης Στ. Ξαρχάκος (ευρωβουλευτής και την περίοδο 2000-2004), ο πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου με θητεία και στην προεδρία του ΠΑΟΚ, Θ. Ζαγοράκης, αλλά και η διευθύντρια της Υπηρεσίας Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του υπ. Εξωτερικών, Φωτεινή Τομαή, πρώην σύζυγος του Νίκου Κωνσταντόπουλου.

Στο ψηφοδέλτιο θα βρίσκονται ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Κώστας Μουσουρούλης, η Νίκη Τζαβέλλα, η Ρόδη Κράτσα, η Ελίζα Βόζενμπεργκ, ο Μανώλης Μαυρομμάτης, η Μαρία Σπυράκη, ο Γιώργος Κύρτσος, η Νατάσα Ράγιου, όπως και   ο πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου Γρ. Ζαφειρόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης, ο πρόεδρος της νεολαίας του ΕΛΚ Ι. Σμυρλής, αλλά και ο πρωθυπουργικός σύμβουλος επί θεμάτων πολιτισμού Δημ. Δαβέττας.

Τέλος όπως γνωστοποιήθηκε από την Συγγρού επελέγη μετά την απόσυρση Κρανιδιώτη και τη μη συμμετοχή του Θ. Πλεύρη, ο προερχόμενος από τον ΛΑΟΣ, Κυρ. Βελόπουλος.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα