Εξετάζουν Τροντ Σόλιντ στον Ατρόμητο

Έναν προπονητή με σχετικά πετυχημένο πέρασμα από τον Ολυμπιακό και καλό βιογραφικό σε ομάδες της Νορβηγίας, του Βελγίου και της Ολλανδίας, τον 57χρονο Νορβηγό Τροντ Σόλιντ, φαίνεται να εξετάζει η διοίκηση του Ατρόμητου για αντικαταστάτη του Τραϊανού Δέλλα.

Ο Σόλιντ βρέθηκε στον πάγκο του Ολυμπιακού πριν από δέκα χρόνια, αλλά το πάθος του με το 4-3-3 και η άρνησή του να παίξει με διαφορετικό στυλ στην Ευρώπη ανάγκασε τον Σωκράτη Κόκκαλη να τον διώξει. Με τον Σόλιντ οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το νταμπλ, έκαναν 16 σερί νίκες, είχαν καλά αποτελέσματα στα ντέρμπι αλλά και τις δύο χρονιές τερμάτισαν τελευταίοι στους ομίλους (το 2005-06 με Ρεάλ, Λιόν και Ρόζεμποργκ και την επόμενη χρονιά με Βαλένθια, Ρόμα και Σαχτάρ).

Ο Σόλιντ το 1992 ανέβασε την Μπόντο Γκλιμτ στην Α’ Νορβηγίας και παραλίγο να πάρει το νταμπλ την επόμενη χρονιά, εκπλήσσοντας όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα της χώρας. Τελικά πήρε το Κύπελλο και τερμάτισε δεύτερος στο πρωτάθλημα, το οποίο κατάφερε τελικά να κατακτήσει το 1998 όντας πλέον προπονητής της Ρόζεμποργκ.

Στο Βέλγιο μέσα σε μία τετραετία με την Κλαμπ Μπριζ τα σάρωσε όλα. Δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και τέσσερα Σούπερ Καπ, ενώ στην επιστροφή του στο Βέλγιο μετά τον Ολυμπιακό οδήγησε τη Γάνδη στον τελικό του Κυπέλλου και την επόμενη χρονιά τη Χέρενφεν στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ολλανδίας.

Ο Σόλιντ έχει να δουλέψει τρία χρόνια μετά την παραίτησή του από την τουρκική Ελαζιγκσπόρ τον Οκτώβρη του 2013.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα