Εξηγήσεις ζητά ο Θεοδωράκης από την ΕΡΤ για σχόλιο κατά του Μακρόν

Στην καταγγελία ότι δημοσιογράφος της ΕΡΤ εξίσωσε το νέο πρόεδρο της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, με την επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Mαρίν Λεπέν, προέβη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Σχολιάζοντας την αντίδραση ενός δημοσιογράφου της κρατικής τηλεόρασης στην εκλογή Μακρόν, επεσήμανε ότι: «Δεν μπορεί ένας άνθρωπος που πληρώνεται από το ελληνικό δημόσιο, τη μέρα που η Ευρώπη και ο κόσμος όλο πανηγυρίζει την επιτυχία του Μακρόν, να λέει την επιχειρηματολογία των φασιστών». Και συνέχισε λέγοντας ότι όλες αυτές τις μέρες δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο μιλάγανε για μία μάχη της ακροδεξιάς, με τον εκπρόσωπο της λογικής και εδώ είχαμε το κρατικό κανάλι πάρα πολλές φορές να ισοπεδώνει την υποψηφιότητα του Μακρόν και να την παρουσιάζει περίπου σαν την υποψηφιότητα της Λεπέν».

«Ο σχολιαστής μπορεί να λέει ό,τι θέλει, ο δημοσιογράφος πρέπει να είναι μετρημένος. Ζητάμε εξηγήσεις από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ κ. Ταγματάρχη» πρόσθεσε.

Τι περιμένει

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, εξήρε το νέο γάλλο πρόεδρο, υπενθυμίζοντας ότι η εκλογή Μακρόν θα βοηθήσει και στη ρύθμιση του ελληνικού χρέους καθώς όπως είπε: «Την τελευταία μέρα του προεκλογικού του αγώνα ο Μακρόν είπε ότι πρέπει να ξαναδούμε τα χρέη στην ευρωζώνη. Αυτό θα συμπεριλάβει οπωσδήποτε και την Ελλάδα και είναι κάτι πολύ σημαντικό για μας, γιατί δεν μπορεί να υπάρξει μια πραγματικά μεγάλη ρύθμιση των χρεών της χώρας αν δεν υπάρξει απόφαση στη Γαλλία και στη Γερμανία».
«Είμαι με τον Μακρόν και με την ουσία αυτών που είπε. Έβαλε στη Γαλλία πολλά πράγματα που είπε και το Ποτάμι όταν εμφανίστηκε, αλλά με πολύ μεγαλύτερη επιτυχία. Έχει πολύ τολμηρές λύσεις για το δημόσιο και την αξιολόγηση είναι ο καινούργιος προοδευτικός πόλος Μακρόν, όχι μια λύση που έρχεται από το παρελθόν» τόνισε.

Παράλληλα, επέκρινε την κυβέρνηση για την υποστήριξή της στον πρώτο γύρο στον Ζαν Λικ Μελανσόν, τον οποίο αποκάλεσε «εθνικιστή και λαϊκιστή». «Τα συμφέροντά μας δεν θα έπρεπε να οδηγήσουν την κυβέρνηση στην υποστήριξη μιας ακραίας επιλογής στη Γαλλία» τόνισε. Για την Μαρίν Λεπέν, ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε ότι θα έχει πολλά προβλήματα στο εσωτερικό του κόμματός της, καθώς περίμεναν πάνω από 40%. «Έβγαλε κακία στο ντιμπέιτ η Λεπέν» σημείωσε.

«Πιστεύουμε σε ένα δημόσιο χωρίς κομματικούς εγκάθετους. Ο πρώτος στόχος της επόμενης κυβέρνησης πρέπει να είναι αυτός. Υπάρχουν περιθώρια να ενισχυθεί η πραγματική οικονομία. Εκεί πρέπει να κατευθυνθούν τα αντίμετρα και όχι στους κομματικούς πελάτες» ανέφερε ακόμα ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Για την διαπραγμάτευση

Επιστρέφοντας στα ζητήματα της διαπραγμάτευσης, ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε ότι «το πρώτο μας μέλημα είναι να δούμε πως θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος από αυτήν την καθυστερημένη διαπραγμάτευση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Εμείς σε σχέση με τα μέτρα είμαστε απόλυτοι, δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουν ψήφο από μας καθώς έφεραν μία λάθος συμφωνία σε σχέση με τα μέτρα». Απαντώντας σε ερώτηση για τα αντίμετρα υπογράμμισε ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που συμμετείχαν διάφοροι εμπειρογνώμονες, «Καταλήξαμε στο ότι υπάρχουν πραγματικά περιθώρια μέσα από το υστέρημα της ελληνικής κοινωνίας να ενισχύσουμε την πραγματική οικονομία. Τα αντίμετρα δεν θα πρέπει να είναι παροχές προς τους πελάτες των κομμάτων. Εμείς λοιπόν λέμε ότι τα αντίμετρα πρέπει να κατευθυνθούν κυρίως στην πραγματική οικονομία, δηλαδή στην ελάφρυνση φόρων, στην μείωση εισφορών και στα κίνητρα που πρέπει να δοθούν για επενδύσεις και εξαγωγές».

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο δημόσιο ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε ότι: «Δεν έχουμε ίδιες απόψεις με τον κ. Μητσοτάκη σε σχέση με το δημόσιο. Εμείς πιστεύουμε σε μία γενναία μεταρρύθμιση, με την εκδίωξη των κομματικών εγκάθετων από το δημόσιο. Προφανώς ένα κόμμα εξουσίας όπως είναι η Ν.Δ. δεν θέλει να αναφερθεί σ’ αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, η Ν.Δ. στη συνέχεια και ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα γεμίζουν το δημόσιο με κομματικούς εγκάθετους, ανθρώπους που δεν κάνουν τίποτα και καταπιέζουν και τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους. Εμείς λέμε λοιπόν ότι ο πρώτος στόχος μιας επόμενης κυβέρνησης είναι η αποκομματικοποίηση του δημοσίου. Αυτό μπορεί να γίνει με μία αυστηρή αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων με την ευθύνη του ΑΣΕΠ, όχι με την ευθύνη των γραφείων των υπουργών, γιατί δεν έχει κανείς εμπιστοσύνη ότι ένας υπουργός, οποιουδήποτε κόμματος, θα είναι αντικειμενικός».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα