Επαφές για τον σχηματισμό κυβέρνησης ξεκινάει η Μέρκελ

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την σαρωτική επικράτηση της στις γερμανικές εκλογές, η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ αρχίζει τις πρώτες συζητήσεις με τους σοσιαλδημοκράτες αντιπάλους της σε μία προσπάθεια να σχηματίσει κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού.

Αυτό, καθώς παρά τον θρίαμβο -με συνολικό ποσοστό 41,5% των ψήφων- οι Χριστιανοδημοκράτες δεν διαθέτουν την απόλυτη πλειοψηφία στη γερμανική βουλή, καθώς υπολείπονται από αυτό το στόχο κατά πέντε έδρες. Η Μέρκελ θα προσπαθήσει επομένως να συμφωνήσει με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), που ήρθε δεύτερο στις εκλογές (με ποσοστό 25,7%), στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών για τη δημιουργία μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού.

Οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν στις 14:00 ώρα Ελλάδος. Η καγκελάριος υποσχέθηκε να κάνει μια δίκαιη συζήτηση. «Εχουμε μια κοινή ευθύνη για να σχηματίσουμε μια σταθερή κυβέρνηση», διαβεβαίωσε την Πέμπτη στο περιθώριο των εορτασμών για την 23η επέτειο της γερμανικής επανένωσης. Τέλος, η κα Μέρκελ αναμένεται να έχει διερευνητικές επαφές και με τους Πρασίνους, ακόμη και αν κατά τη γνώμη πολλών αναλυτών, μια κυβέρνηση συνασπισμού μαζί τους φαίνεται σχεδόν απίθανη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα