«Επενδύστε στην Ελλάδα και αφήστε στην άκρη τις ιδεολογίες»

Σαφάρι επενδύσεων ξεκίνησε στις ΗΠΑ ο Αλέξης Τσίπρας αφού κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Hellenic Initiative που πραγματοποιήθηκε στο Word Trade Center του νοτίου Μανχάταν, απηύθυνε έκκληση στους ομογενείς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα τώρα που η χώρα τους χρειάζεται περισσότερο από ποτέ και να αφήσουν στην άκρη τις ιδεολογικές αντιλήψεις.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός παραβρέθηκε σε δεξίωση που έγινε στον Πύργο 4 του World Trade Center, παρουσία της Γιάννας Αγγελόπουλου, του Επιτρόπου μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου και επιφανών ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών όπως ο Τζον Κάλαμος και ο Τζον Κατσιματίδης.

“Η Ελλάδα σας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Ξέρω ότι όλοι σας αγαπάτε την Ελλάδα. Tώρα δεν υπάρχει δικαιολογία για να απέχετε καθώς η χώρα μπήκε σε περίοδο πολιτικής σταθερότητας, με κυβέρνηση τετραετίας η οποία «έχει στρατηγικό όραμα για τη χώρα. Δεν έχει σημασία αν είσαι δεξιός η αριστερός είμαστε όλοι Έλληνες”, είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας υπεραμύνθηκε και της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου, η οποία όπως είπε “παρά τα δύσκολα σημεία της, διασφαλίζει την απαιτούμενη οικονομική σταθερότητα”. “Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα έχει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα.

 

Περιλαμβάνει ακόμη την δέσμευση των πιστωτών για ελάφρυνση του δημοσίου χρέους, εφόσον περάσουμε επιτυχώς την πρώτη αξιολόγηση”, επεσήμανε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι στόχος είναι να βγει η χώρα ξανά στις αγορές και να επιστρέψει στην ανάπτυξη.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε να γίνουν όλες οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να γίνει η Ελλάδα ελκυστική για επενδύσεις και στάθηκε κυρίως στη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος και του δημόσιου τομέα. “Θέλουμε ένα φορολογικό σύστημα στο οποίο ο καθένας θα πληρώνει αναλόγως με τις δυνατότητές του. Ένα φορολογικό σύστημα που θα διακρίνεται από διαφάνεια, χωρίς να εξαιρεί κανέναν”, είπε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα