Ευθεία αντιπαράθεση ΠΑΟ – Κούγια!

Η ΠΑΕ ΑΕΛ αμέσως μετά το δραματικό ορισμό των διαιτητών μίας Επιτροπής που μετράει μέρες ή και ώρες, αντί να σωπάσει, επέλεξε να εκδώσει ανακοίνωση στήριξης, προκαλώντας φυσικά αντιδράσεις. Με εντολή Αλέξη Κούγια η θεσσαλική ΠΑΕ προχώρησε στην εξής ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ στηρίζει την σημερινή ΚΕΔ και θεωρεί πως νομιμοποιείται απολύτως να προχωρά σε ορισμούς διαιτητών, οι οποίοι μέχρι στιγμής χαρακτηρίζονται άκρως επιτυχημένοι. Είναι άλλωστε προφανές, πως η διαφορετική εικόνα που προκύπτει για το φετινό πρωτάθλημα της Super League, οφείλεται αποκλειστικά στην ποιότητα των διαιτησιών και στις συμπεριφορές των ίδιων των διαιτητών.

Καλά θα κάνουν λοιπόν κάποια φαντάσματα του παρελθόντος, όψιμοι εξυγιαντές τύπου Καραμάνη και Σπανέα, ο οποίος έχει στερήσει πρωτάθλημα από ομάδα – υποδεικνύοντας πέναλτι σε βάρος του Πανιωνίου σε αγώνα με τον Παναθηναϊκό, σε ανατροπή του Σαραβάκου πέντε μέτρα έξω απ’ την περιοχή (!!!) – να απαλλάξουν απ’ την παρουσία τους το ποδόσφαιρο, μήπως βρει κάποια στιγμή τον δρόμο του».

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε όπως αναμενόταν πολύ γρήγορα. Άλλωστε, ο Κούγιας έκανε λάθος αφού ουδέποτε στα χρονικά κέρδισε ο Σαραβάκος πέναλτι ένα, δύο ή πέντε μέτρα έξω από την περιοχή. Η ανακοίνωση ήταν βιαστική και βεβιασμένη, αφού εννοούσε το πέναλτι που κέρδισε ο Γ.Χ. Γεωργιάδης εντελώς μέσα στην περιοχή (Πανιώνιος-ΠΑΟ το 1996 με διαιτητή Σπανέα), ένα πέναλτι που ναι μεν δεν ήταν, αλλά δεν έγινε όπως τα περιγράφει ο Κούγιας. Επίσης, ο πρόεδρος της ΑΕΛ δεν έκανε καμία αναφορά στον διαιτητή Καραμάνη που στο επεισοδιακό ματς Ολυμπιακός-ΑΕΚ 0-1 το 1989 είχε ίσως την πιο άριστη διαιτησία (πέντε σωστές αποβολές!) όλων των εποχών σε ντέρμπι που έκρινε πρωτάθλημα.

Η απάντηση του Παναθηναϊκό, με αναφορά στο πέναλτι του… Παπουτσέλη, αναφέρει: «Δεν του τα είπαν καλά τα παραμύθια του Κούγια και είπε το… ποίημα για πέναλτι εκτός περιοχής που κέρδιζε άλλη ομάδα και όχι ο Παναθηναϊκός. Αλλά και για ποδοσφαιριστή που δεν αγωνιζόταν στην ομάδα μας τη σεζόν που ανέφερε. Ας μάθει καλά το παραμύθι προτού ξαναμιλήσει για μας»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα