ΗΠΑ: Με το βλέμμα στην Πιονγκγιάνγκ η περιοδεία Τραμπ στην Ασία

Καλά κρατεί ο πόλεμος δηλώσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Πιονγκγιάνγκ, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να πραγματοποιεί δεκαήμερη περιοδεία στην Ασία και να επισκέπτεται κράτη.

Ο «χρόνος εξαντλείται» για την υφήλιο προκειμένου να βάλει ένα τέλος στην κρίση με τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Βορείου Κορέας, είναι το μήνυμα που θα στείλει ο Τραμπ, ενώ ταυτόχρονα θα ξεκαθαρίσει ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να υπερασπισθούν τον εαυτό τους εάν χρειαστεί. Ο εκκεντρικός «πλανητάρχης» αναχωρεί την Παρασκευή για τη Χαβάη, τον πρώτο του σταθμό που θα κάνει στον δρόμο του προς την Ασία, όπου θα επισκεφθεί την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Κίνα, το Βιετνάμ και τις Φιλιππίνες. Πρόκειται για την περιοδεία με τη μεγαλύτερη διάρκεια που θα πραγματοποιήσει ένας Αμερικανός πρόεδρος τα τελευταία 25 και πλέον χρόνια.

«Ο πρόεδρος αναγνωρίζει ότι ο χρόνος εξαντλείται για εμάς (προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τη Βόρεια Κορέα) και θα ζητήσει από όλα τα κράτη να κάνουν περισσότερα» προκειμένου να απομονώσουν την Πιονγκγιάνγκ, δήλωσε ο σύμβουλος για θέματα εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Χ.Ρ Μακμάστερ, σε μια ενημέρωση δημοσιογράφων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα