Η απίστευτη απάτη μιας γυναίκας-«αράχνη»

Μια απίστευτη ιστορία απάτης με εγκέφαλο μια γυναίκα-«αράχνη» ξεδιπλώθηκε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας. Θύμα της αδίστακτης γυναίκας, που εκτίει ήδη πολυετή κάθειρξη, ένας βαθύπλουτος εργένης που πλέον έχει αποβιώσει, και στο στόχαστρό της η μεγάλη κινητή και ακίνητη περιουσία του, που αποτελείτο από ακίνητα φιλέτα στο κέντρο των Αθηνών αλλά και μετρητά.

Η δράση της γυναίκας, η οποία με συνεργό της έναν αστυνομικό κατάφερε να κληρονομήσει το μυθικό ποσόν των 14 εκατ. ευρώ από τον πλούσιο εργένη, γόνο γνωστής οικογένειας των Αθηνών, άφησε κυριολεκτικά άφωνα τα μέλη του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, που μετά το πέρας της αποδεικτικής διαδικασίας αποφάσισαν ότι η κατηγορουμένη θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή, όπως είχε αποφασίσει το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Αντίθετα, ελεύθερος έφυγε από το Εφετείο της Αθήνας μετά την ετυμηγορία των δικαστών ο αστυνομικός που κατηγορήθηκε ως συνεργός της αδίστακτης γυναίκας. Τα μέλη του δικαστηρίου έκριναν ότι δεν προέκυψαν, κατά την ακροαματική διαδικασία, στοιχεία που να αποδεικνύουν σχέση μεταξύ των δύο κατηγορουμένων με σκοπό το όφελος. Έτσι, η κατηγορία που αντιμετώπιζε ο αστυνομικός από κακούργημα μετετράπη σε πλημμέλημα, με αποτέλεσμα να παύσει, λόγω παραγραφής, η ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος του. Σύμφωνα με κατηγορητήριο, ο αστυνομικός είχε διαπράξει το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, καθώς βεβαίωνε για το γνήσιο της υπογραφής του αποβιώσαντος προκειμένου η συγκατηγορούμενή του να μπορέσει να πείσει ότι η διαθήκη του εύπορου Αθηναίου ήταν γνήσια!

Η πλαστή διαθήκη

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο εφιάλτης για την οικογένεια του πλούσιου εργένη ξεκίνησε το 2003, ένα χρόνο μετά τον θάνατό του. Οι συγγενείς του κλήθηκαν να κάνουν αποδοχή κληρονομίας, αλλά ήρθαν αντιμέτωποι με την πλαστή, όπως αποδείχθηκε, διαθήκη του. Με αυτήν, ακίνητα-φιλέτα τα οποία αργότερα η κατηγορούμενη μίσθωνε(!) αλλά και μετρητά πέρναγαν στην κατοχή μιας άγνωστης για τα μέλη της οικογένειας γυναίκας.

«Δεν ήταν του αδελφού μου ο γραφικός χαρακτήρας, ούτε η υπογραφή, ούτε το περιεχόμενο, ούτε η ημερομηνία ήταν σωστή, γιατί ο αδελφός μου ήταν στο νοσοκομείο. Η διαθήκη είναι πλαστή. Η κατηγορουμένη με τον γιο της και έναν αστυνομικό έσπασαν την πόρτα της έπαυλης του αδελφού μου στο Λουτράκι και έψαξαν τα πράγματά του. Έκλεψαν την ατζέντα του για να έχουν γραφολογικό συγκριτικό υλικό», είχε καταθέσει στο δικαστήριο η 80χρονη σήμερα αδελφή του θύματος.

Η βασιμότητα των ισχυρισμών της ηλικιωμένης γυναίκας αποδείχθηκε ενώπιον του δικαστηρίου, ενώ τόσο από τη δική της κατάθεση όσο και από την κατάθεση της ανιψιάς τού θύματος φάνηκε και το μέγεθος της απληστίας της κατηγορουμένης. Όπως προέκυψε στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας, η γυναίκα-«αράχνη» ήταν τόσο αποφασισμένη να καταχραστεί την περιουσία του ηλικιωμένου άνδρα που ακόμη και όταν της είχε ασκήθηκε η ποινική δίωξη για το κακούργημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως δεν δίστασε να συντάξει ψευδείς βεβαιώσεις με τις οποίες πούλησε κιόλας ένας μεγάλο κομμάτι της ακίνητης περιουσίας που είχε «κληρονομήσει».

Όταν μάλιστα κατάλαβε ότι ο κλοιός της Δικαιοσύνης έσφιγγε γύρω της, έβαλε στο παιχνίδι και τον γιο της, πείθοντάς τον να διαρρήξει την εξοχική κατοικία του εκλιπόντος στο Λουτράκι. Στόχος της ήταν να πάρει από το σπίτι διάφορα αντικείμενα και κυρίως φωτογραφίες του νεκρού προκειμένου να ισχυριστεί στο Δικαστήριο ότι είχαν μακροχρόνια ερωτική σχέση. Μόνο που όπως αποδείχτηκε ο βαθύπλουτος εργένης δεν την γνώριζε καν, ενώ την ημερομηνία που φέρεται να συνέταξε τη διαθήκη αλλά και να την επικύρωσε σε συμβολαιογράφο νοσηλευόταν κατάκοιτος σε κλινική της Αθήνας!

«Η κατηγορουμένη με τον γιο της και έναν αστυνομικό έσπασαν την πόρτα της έπαυλης του αδελφού μου στο Λουτράκι (…) Κανείς δεν τη γνώριζε την κατηγορουμένη ούτε την είχε δει ποτέ. Κανείς, ούτε κηπουρός, ούτε γραμματέας, κανείς», ανέφερε στο δικαστήριο η αδελφή του θύματος και προσέθεσε: «Γνώριζα για όλες τις σχέσεις που είχε στη ζωή του ο αδελφός μου. Μου μιλούσε. Την κατηγορουμένη δεν την ήξερε κανείς στην οικογένειά μας».

«Είχαμε ερωτική σχέση…»

Απολογούμενη ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η κατηγορουμένη που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 16 ετών και συνεχίζει να βρίσκεται στη φυλακή, αρνήθηκε την κατηγορία που της απαγγέλθηκε και υποστήριξε ότι διατηρούσε ερωτικό δεσμό με τον εύπορο άνδρα. Επέμενε δε όπως και στον πρώτο βαθμό, παρά τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, ότι η διαθήκη που την εμφανίζει ως κληρονόμο περιουσιακών στοιχείων περίπου 14 εκατ. ευρώ είναι γνήσια!

Στην αγόρευση του, ωστόσο, ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε από το δικαστήριο να μην αναγνωρίσει στην κατηγορουμένη κανένα ελαφρυντικό και να την κηρύξει ένοχη σύμφωνα με την κατηγορία. Τελικά, με την απόφασή του το δικαστήριο της αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και έτσι μειώθηκε στα 13 χρόνια η 16ετής κάθειρξη που της είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νομική μάχη για την υπόθεση αυτή συνεχίζεται και στα αστικά δικαστήρια, ενώπιον των οποίων έχει προσφύγει η οικογένεια του θύματος. Μέχρι σήμερα όμως έχουν δοθεί πολλές αναβολές στην εκδίκαση των αστικών αξιώσεων της οικογένειας, με την αιτιολογία ότι έπρεπε να αποφανθεί για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Πάντως, είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι την έκδοση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η κατηγορουμένη συνέχιζε να εισπράττει μισθώματα από τα ακίνητα του εκλιπόντος τα οποία παρανόμως είχε ιδιοποιηθεί, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση. Τα δε έσοδά της από τα μισθώματα αυτά ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ…

A.K.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα