Η εξυγίανση πάνω απ’ όλα…

Ξεκάθαρος και ρεαλιστής εμφανίστηκε ο άλλοτε διεθνής επιθετικός και νυν αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Νίκος Μαχλάς, αναφορικά με το βασικό στόχο της ομάδας, ο οποίος δεν είναι άλλος από την εξυγίανση! Η κατάταξη στο βαθμολογικό πίνακα έρχεται σε δεύτερη μοίρα…

Ο Νίκος Μαχλάς αναφέρθηκε στις δηλώσεις του στον Sentra FM και στο ενδεχόμενο παραμονής του Σα Πίντο στον πάγκο. Το «κοπέλι» εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δουλειά του διάσημου Πορτογάλου και το σκεπτικό που έχε περάσει στους παίκτες και εκτίμησε πως αν βγει ο Όμιλος στην Ευρώπη, θα είναι πιο εύκολο να ανανεώσουν τη μεταξύ τους συνεργασία…

«Με τον Απόλλωνα θέλαμε η ομάδα να ηρεμήσει από όλες τις πλευρές, να μην έχει άγχος να προσηλωθούμε στο ματς της Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό. Ήταν καλή νίκη, για ψυχολογία και για όλους. Μια νίκη που καθαρά είναι για εμάς, για το ποδόσφαιρο. Ήμασταν πιο χαλαροί, αλλά δείξαμε ότι έτσι πρέπει να είναι οι ομάδες και τα υπόλοιπα παιχνίδια με την ίδια συγκέντρωση θα παλέψουμε να τα κερδίσουμε, έτσι χτίζονται οι μεγάλες ομάδες.

Έχουμε ξεκινήσει εδώ και λίγα χρόνια με τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε όταν έπεσε η ομάδα στην Β΄ εθνική, με πολλά χρέη. Στόχος είναι να σώνεται κάθε χρόνο και να ξεπληρώνονται τα χρέη. Η εξυγίανση είναι το πρώτο μέλημα μας, αν είναι έκτη θέση ή όγδοη δεν μας ενδιαφέρει. Η ομάδα, ο κόσμος και εμείς ξέρουμε που θέλουμε να την πάμε. Δεν είναι από εκείνες της ομάδες που θέλουν απλά να σώνονται. Είναι ένα μεταβατικό στάδιο. Θα το παλέψουμε όσο δεν πάει για την αδειοδότηση, θα κοιτάξουμε να δούμε πως και τι χρειάζεται, τις εκκρεμότητες, για να καταφέρουμε να έχουμε μια εξασφάλιση της θέσης. Η έξοδος στην Ευρώπη θα φέρει έσοδα και ίσως κερδίσουμε μια χρονιά με λιγότερα χρέη».

Για το θέμα του Σα Πίντο δήλωσε: «Είναι ένας προπονητής φιλόδοξος. Η καριέρα του ως ποδοσφαιριστής το έχει δείξει ότι είναι μαχητής, πάντα έπαιξε με μεγάλες ομάδες, έχει στόχος να κερδίζει, είναι νικητής, είναι aggressive και το πέρασε στους παίκτες. Γίναμε πιο σφιχτή ομάδα, φάνηκε στα αποτελέσματα και πλέον δεν έχει πρόβλημα σωτηρίας η ομάδα. Κάθε προπονητής έχει τους δικούς του στόχους, δεν έχει εκφράσει αυτό που χρειάζεται, αλλά αν η ομάδα είναι στην Ευρώπη και έχει κίνητρο θα είναι πιο εύκολο να μείνει, αν όχι δεν ξέρω».

Για τους αγώνες με τον Παναθηναϊκό στο κύπελλο είπε: «Σημαίνουν πολλά για μας, γιατί είναι ένας στόχος που τον κυνηγάμε και δείξαμε ότι θέλουμε να τον παλέψουμε. Πάντα του άρεσε του ΟΦΗ, είναι μια ομάδα που έχει κατακτήσει το Κύπελλο και λείπει μια διάκριση. Για τον κόσμο και για όλους, θα είναι μια ανταμοιβή για τους κόπους μας, τόσο χρόνια που παλεύουμε να κρατήσουμε την ομάδα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα