Η μεγάλη «σφαγή» της Κρήτης!

Σε πορεία ολοκληρωτικής καταστροφής έχει περιέλθει το κρητικό ποδόσφαιρο, το οποίο ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλοπάτι του, για να «γκρεμιστεί» προκαλώντας εκκωφαντικό θόρυβο.

Ο ΟΦΗ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το πρωτάθλημα και οι Εργοτέλης, Πλατανιάς κινδυνεύουν άμεσα με υποβιβασμό. Το μέλλον του Ομίλου είναι εντελώς απροσδιόριστο, ενώ οι άλλες δύο ομάδες της «μεγαλονήσου» θα πρέπει να πραγματοποιήσουν πορεία… πρωταθλητή, προκειμένου να παραμείνουν στην κατηγορία, ιδιαίτερα μετά και την εκτός έδρας νίκη του Λεβαδειακού επί του Παναιτωλικού.

Έναν χρόνο νωρίτερα, τίποτα απολύτως δεν προδίκαζε την καταστροφή που επέρχεται και ενδεχομένως να είναι ολοκληρωτική, για το κρητικό ποδόσφαιρο. Τουλάχιστον σε αγωνιστικό επίπεδο. Ο ΟΦΗ φλέρταρε με την έξοδό του στην Ευρώπη, ο Εργοτέλης ήταν άνετος και διασφάλιζε εύκολα την παραμονή του, ενώ ο Πλατανιάς κατάφερνε να ξεπεράσει το σοκ του πρωτάρη και να σταθεί όρθιος στα «σαλόνια» της Super League.

«Φέτος» όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Η συμμετοχή τριών κρητικών ομάδων στη μεγάλη κατηγορία φαίνεται πως προκάλεσε την αποδυνάμωση όλων. Οι δυνάμεις ενός – έστω και μεγάλου – νησιού, δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν. Μία ιστορική ομάδα, ο ΟΦΗ, κινδυνεύει με διάλυση, ο Εργοτέλης έχει αρχίσει να το παίρνει απόφαση πως θα πέσει και ο Πλατανιάς παίζει τη Δευτέρα (23/3) ίσως και το τελευταίο του χαρτί, κόντρα στην Καλλονή, όχι για να σωθεί, αλλά για να ελπίζει.

Μετά από 28 γύρους στον φετινό Μαραθώνιο του πρωταθλήματος, οι τρεις ομάδες, μαζί με τη Νίκη Βόλου, η οποία αποσύρθηκε προ… πολλού από τη διοργάνωση, είναι πολύ πιθανό να συνθέσουν την τετράδα που θα υποβιβαστεί, με τον ΟΦΗ να εξετάζει ακόμη και την… προσφυγή του στη Γ’ κατηγορία!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα