«Η πατρίδα επιτάσσει να διασφαλιστεί η πολιτική ομαλότητα»

Να διασφαλιστεί η πολιτική ομαλότητα, είναι το μήνυμα που πέρασε, μέσω του Βήμα Fm, o Σίμος Κεδίκογλου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στο οριακό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Κυριακής για το πολυνομοσχέδιο τόνισε πως «είναι ειλημμένη πολιτική απόφαση η ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης». «Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι επαρκέστατη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, ο κ. Κεδίκογλου τόνισε πως είναι ειλημμένη πολιτική απόφαση και παράλληλα ύψιστη εθνική ανάγκη να ολοκληρώσει τη θητεία της η παρούσα κυβέρνηση, ενώ ερωτηθείς για το κατά πόσον το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο και οι ηχηρές απώλειες που καταγράφηκαν μπορούν να εκληφθούν ως οριακή απειλή για την δεδηλωμένη και ως αφορμή για να φουντώσει η εκλογολογία, ήταν απόλυτος, διαβεβαιώνοντας πως η κυβερνητική πλειοψηφία είναι επαρκέστατη, κάτι που αποδείχθηκε στην τελευταία ψηφοφορία και αναμένεται να αποδειχθεί και στο μέλλον.

Στην συνεπακόλουθη ερώτηση του εάν υπάρχουν πρόσωπα πλην Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ που θα στηρίξουν την κυβέρνηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε πως αποδείχθηκε ότι εκείνοι εντός Βουλής που θέλουν να μην γίνουν πρόωρες εκλογές είναι περισσότεροι από την κυβερνητική πλειοψηφία και κάλεσε τους δημοσιογράφους να ερμηνεύσουν αυτή τη δήλωση όπως θέλουν…

«Ο Νικήτας διεγράφη, διαχώρισε την πορεία του»

Για τις διαφοροποιήσεις των κυρίων Νικήτα και Απόστολου Κακλαμάνη, αλλά φυσικά και αυτή του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο κ. Κεδίκογλου απάντησε πως δεν προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση η αρνητική ψήφος του κ. Νικήτα Κακλαμάνη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Νικήτας διεγράφη, διαχώρισε την πορεία του». Για τους κυρίους Παπανδρέου και Απόστολο Κακλαμάνη περιορίστηκε να δηλώσει πως δεν σχολιάζει εσωκομματικά ζητήματα του ΠΑΣΟΚ.

«Το πυκνό αυτό εξάμηνο θα φέρει τα πάνω κάτω στην οικονομία»

Όσον για το κατά πόσον μετά τις εκλογές θα υπάρξουν εξελίξεις σε πολλά επίπεδα με ορίζοντα τις αρχές του επόμενου έτους και την επικείμενη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Κεδίκογλου απάντησε πως «το πυκνό αυτό εξάμηνο θα φέρει τα πάνω κάτω στην οικονομία, θα επιταχυνθούν τα σημάδια βελτίωσης των προσπαθειών που κάνει ο λαός όλα αυτά τα χρόνια, θα δοθούν κι άλλες ψήφοι εμπιστοσύνης και η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών».

«Σκηνικό πόλωσης από Τσίπρα»

Αναφερόμενος τέλος στην στάση που τήρησε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου τόνισε πως ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να δημιουργήσει σκηνικό πόλωσης ακριβώς τη στιγμή που η πατρίδα χρειάζεται πολιτική ομαλότητα, ακριβώς τη στιγμή που διαμορφώνονται οι προοπτικές για την οικονομική ανάπτυξυη της χώρας και κατέληξε: «Ο κ. Τσίπρας δεν είχε ποτέ πρόγραμμα., όλη η ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται στο αντιμνημόνιο, εξ’ ου και προσπάθησε να ακυρώσει την εκταμίευση της δόσης αλλά με έναν τρόπο που δείχνει την ασχετοσύνη του περί των θεσμών».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα