Η πρόταση της Λαγκάρντ για να μην έρθει η πτώχευση στις 5 Ιουνίου

Η 5η Ιουνίου θεωρείται κρίσιμη ημερομηνία αφού τότε πρέπει να πληρωθεί η δόση της Ελλάδας προς το ΔΝΤ. Πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν και δεν θέλουν να πληρωθεί η δόση. Από την πλευρά του το ΔΝΤ  έχει έτοιμη λύση για να μην έρθει η πτώχευση της χώρας μας.

Πιο συγκεκριμένα, αποστάσεις από τη σκληρή γραμμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου παίρνει η Κριστίν Λαγκάρντ, που σύμφωνα με το πρώτο κανάλι της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης ARD, έχει βρει τον τρόπο για να διευκολύνει την Ελλάδα ώστε ακόμη κι αν δεν πληρώσει τη δόση της 5ης Ιουνίου, να μην κηρύξει στάση πληρωμών.

«Θα κάνει το ΔΝΤ τα στραβά μάτια;», αναφέρει στην ιστοσελίδα του το ARD, με το δημοσίευμα να αναφέρεται στο ενδεχόμενο να καταφύγει η Ελλάδα στην «επιλογή της Γκάμπιας». Επισημαίνει μάλιστα ότι αυτή η πρόταση προέρχεται από το ίδιο το Ταμείο.

Όπως επισημαίνει ο ανταποκριτής του ARD στην Ουάσινγκτον, η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ φαίνεται να διαφοροποιείται λίγο από τη σκληρή γραμμή του Ταμείου, η οποία είναι ότι όταν κάποια χώρα του οφείλει χρήματα, πρέπει να πληρώνει εγκαίρως.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Μπιλ Μάρεϊ δήλωσε ότι το Ταμείο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να πληρώσει όλες μαζί τις δόσεις του δανείου της για τον μήνα Ιούνιο. Για να γίνει αυτό η ελληνική κυβέρνηση πρέπει απλώς να ενημερώσει το ΔΝΤ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα